Fjorårets tur og 17. mai-feiring på Gaustatoppen hadde rekordoppslutning. Like stor som i Friluftslivets år i 2015, da NRK 1 hadde direktesendt TV fra toppen på nasjonaldagen. Aldri tidligere har så mange møtt opp for å bli med i skitoget og feiringa av 17. mai på Telemarks tak. Slik blir det ikke år. 17. mai på Gaustatoppen er avlyst.

- Det blir ingen organisert feiring av 17. mai på Gaustatoppen i år med skitog til topps og program ved turisthytta. Beslutningen er tatt på grunn av koronapandemien og risiko for virussmitte, melder initiativtaker og koordinator Jon Ingebretsen i DNT Telemark.

- Etter planen vil fylkesveg 651 fra Bitringsnatten til Svineroi bli åpnet 16. mai. Derfor vil trolig mange skientusiaster ta turen til topps på egen hånd på nasjonaldagen. Men dette må avhenge av at det ikke er skredfare og at været er bra. Vi oppfordrer folk til ikke å ta turen hvis disse forholda er usikre, sier han.

Gaustatoppen turisthytte vil etter planen åpne ca 1. juni i følge bestyrer Jorunn Karlberg Tveiten.

Men Gaustadagen rundt St. Hans - tider håper Ingebretsen kan arrangeres - med alle nødvendige koronatiltak med hensyn til sosial distansering.

- Vi håper den tradisjonsrike Gaustadagen vil bli avvikla i samarbeid med turisthytta i forbindelse med sommeråpningen av turisthyttene i fjellet ved St Hans-tider, men det er avhengig av koronasituasjonen på denne tida.Programmet for dette arrangementet kommer vi tilbake til senere, melder Jon Ingebretsen.