Gå til sidens hovedinnhold

2,5 meter med snø - pudderføre og alle heiser og åpne

Gausta Skisenter er klare til å ta imot de vinterferierende i 2,5 meter snø, pudder og drømmeforhold uten vind. Nå er til og med temperaturen blitt varmegrader på dagtid.

ALT KLART TIL VINTERFERIE

Alt er klart, og lørdag åpner Gaustabanen for de som er klare til å kjøre i pudder med Norges beste utsikt. Det er betydelig snøskredfare (oransje nivå) i vårt område hvor det kan gå flakskred med mye nysnø på toppen. Ferdsel i skredterreng krever solid kunnskap, erfaring i rutevalg og evne til å identifisere skredproblem. Book guide og gjør deg kjent med forholdene før du beveger deg ut i terrenget.
Gausta Skisenter har alle 13 heiser åpne etter at de fredag morgen fjernet is på krokene. Det er 2,5 meter snø i bakker og terreng, og den siste halve meteren er kommet de siste dagene.
Gausta skisenter melder på fnugg.no at de er klare med superforhold.

"I dag ønsker vi hjertelig velkommen til alle vinterferie gjester som har valgt Gausta i år. Det har snødd i natt, så vi har fått pudderføre til vinterferiens første dag. Meteorologene melder om strålende sol, lite vind og behagelige temperaturer rett under 0 grader. Det blir rene påskestemningen i dag, men bare enda bedre, siden det er så mye snø! Er det noen som har reist tidlig til fjells for å starte helgen allerede nå?"

Vinterferien åpnes med kveldskjøring i bakkene ved Gaustablikk og Hovdestaul. Det betyr at Hotellbakken, Pukkelen, Barnebakken, Hovdestaulløypa og Parkbakken er åpen på kvelden, selv om skiutleien stenger til vanlig tid.
Gausta skisenter anbefaler at man følger med på Gausta-appen gjennom vinterferien, eller på fnugg.no.

I Gausta-appen er det interaktivt løypekart, som man også finner på Gaustas nettsider. Gausta regner med stor trafikk i vinterferien, og minner om at de ønsker at mange benytter shuttlebussen Gaustabussen mellom Vatnedalen og Hovdestaul, og kinner om at den er gratis for å unngå parkeringskaos på gaustablikk, og forteller at det er gratis munnbind er tilgjengelig gratis for alle passasjerer.