Gå til sidens hovedinnhold

226.000 av oss har droppet å betale TV-lisens – nå får de svi

Artikkelen er over 2 år gammel

Alle som ikke har betalt TV-lisensen kan vente seg en sviende purring i posten om få dager.

(Aust-Agder Blad)

[NETTAVISEN:] NRKs lisensavdelingen har sendt ut 226.000 purringer. Det er 26.000 færre enn i fjor, ifølge tall Nettavisen.Økonomi har fått.

I 2017 var det 247.200 purringer, i 2018 økte det til 252.500. I år er det en markant nedgang. Men det er ikke grunnet færre lisensbetalere.

LES OGSÅ: Se hvor mye: Menn får mer enn kvinner i pensjon

2019: Lisens over 3.000 kr

– Antallet lisensbetalere er relativt stabilt, og det er ikke større avvik så langt i år sammenlignet med 2018, sier Robin Grønvold i NRKs lisensavdeling.

For 2019 er kringkastingsavgiften satt til kr 3.038,56. Den fordeles på to terminbeløp, og det er den første terminen NRK nå krever inn med hjelp av purringer.

Tilleggsavgiften som er fastsatt til 15 prosent av lisensen er i år på kr 203,48 kroner. Purringen har betalingsfrist 20. mars.

NRK tjener mye penger på at nordmenn ikke betaler. Bare i tilleggsavgift utgjør det 46 millioner klirrende kroner rett i kassen.

LES OGSÅ: Setter opp egne Solskjær-fly

Mange som ikke betaler

Programleder i det velkjente Luksusfellen-programmet som lenge har gått på TV3, Hallgeir Kvadsheim, er ikke overrasket over at mange ikke betaler i tide.

– Dette er ganske velkjent. Vi ser også dette i vår kreditorversikt i programmet svært ofte. Krav fra NRK er ofte overrepresentert i de sakene vi løser, sa han til Nettavisen.

Ettersom NRK er staten, er det ikke vanlige rutiner som gjelder for inkasso og purringer. Hvis folk ikke gjør opp for seg, går kravet videre til Statens Innkrevningssentral.

Dersom varselet ikke blir betalt, overføres det til innkrevning og da øker regningen med 1.130 kroner. Hvis du fortsatt ikke betaler, kan det i verste fall ende med lønnstrekk.

Kommentarer til denne saken