Det sier Lillian Åsberg som tidligere i høst kikket ut av kjøkkenvinduet og ble hyggelig overrasket. På Dale Bakhus så hun lastebiler fulle av asfalt og spesialmaskiner til å valse det ut. Ifølge Lillian har det ikke blitt gjort noe med asfalten der, siden hun flyttet inn - i det den gang splitter nye byggefeltet i 1976.

- Det var på tide. Nå var det jo sånn at asfalten smuldra opp, det var veldig gammelt, og det trengtes å bli noe nytt. Så dette er veldig bra, understreker hun og sender en takk til teknisk enhet i kommunen.

- Jeg regner med at de har vært på befaring

Tidliger i år bestemte hun seg for å ringe inn til kommunen, for å høre hvordan de ligger an med asfalteringen.

- Jeg syns det hadde gått veldig mange år, siden det var gjort noe her. Så jeg ringte kommunen, da sa de at det ikke var noen planer om å legge asfalt her i sommer eller i høst. Så spurte jeg om de ikke bare kunne ta en tur ned, for befaring, for å sjekke hvordan det ser ut der, forklarer Åsberg før hun fortsetter

- Jeg har ikke snakket noe mer med dem etterpå, men jeg regner med at det kanskje har vært på befaring og tenkte at de har penger til det, at de kunne, og at de burde gjøre noe med veien.

Merker forskjell

Plutselig begynt de å asfaltere i nabolaget.

- En dag så jeg at de kom her med maskiner og la asfalt. Dette ble jeg veldig overaska over, understreker Åsberg.

- Om det ble gjort fordi kommunen ble kontaktet, det vet jeg jo ikke - men det kan jo vise at noen ganger kan det lønne seg å ringe til kommunen, forteller hun.

- Merker du noe forskjell på veien?

- Ja, merker stor forskjell. Det er jo omtrent sånn som på hovedveien, når det legges ny asfalt. Du merker veldig godt forskjellen, ler hun.