Advent med smittevern i bygdene

SMITTEVERN: Nissehjelperne holder 1 meters avstand og anmoder også bygdefolk om å ta hensyn til smitterisiko i adventstida.
Foran fv: Anne Stormoen og Berit Melby. Bak fv: Marthe Haukaas med nissebarna Solveig og Signe, Inger Mari Nymoen, Silje Haukaas Eggerud med nissejenta Guro, Siri Strandrud og Gunhild Geirsta.

SMITTEVERN: Nissehjelperne holder 1 meters avstand og anmoder også bygdefolk om å ta hensyn til smitterisiko i adventstida. Foran fv: Anne Stormoen og Berit Melby. Bak fv: Marthe Haukaas med nissebarna Solveig og Signe, Inger Mari Nymoen, Silje Haukaas Eggerud med nissejenta Guro, Siri Strandrud og Gunhild Geirsta.

Av

Nissemarsj og julemarked må avlyses på grunn av Corona-risikoen. Nå må Austbygde Utviklingslag og Atrå i Morgo tenke på nye måter å markere starten på adventstida. Men én ting er som før: Den vakre julegrana skal lyse i desember.

DEL

Som følge av Covid-19, må Austbygde Utviklingslag og Atrå i Morgo avlyse sine tradisjonelle arrangementer. Julemarked, Nissemarsj og Julegrantenning har blitt godt innarbeida tradisjoner, og bare en pandemi kan rokke ved disse. De to bygdelagene har stukket hodene sammen – dog med en meters avstand – for julestemning skal det bli, første helg i advent.

Penger til skoletur

I Atrå vil Tinn Håndverkssenter være åpent både lørdag 28.november og søndag 29. november, forteller Siri Strandrud. Og lørdag vil julestemningen komme sigende – både utenfor Håndverkssenteret, Atrå Handelslag og Kiwi Austbygde. Det vil bugne av julenek som selges av 10. klasse ved Atrå Ungdomsskole, som har fått praktisk hjelp av Atrå i Morgo og Austbygde Utviklingslag. Og inntekten går direkte til ungdommene på 10. klassetrinn som sparer til skoletur, opplyser Gunhild Geirsta i Atrå i Morgo.

Anne Stormoen kan fortelle at nissehjelperne i Austbygde har hatt kontakt med nissen på Kiwi, som har sponset en ekstra liten julehilsen til barn med nisseluer, og Marthe Haukaas røper at i løpet av ettermiddagen vil også trekkspillnissen bidra til litt julestemning.

Gunhild Geirsta kan tilføye at i Atrå har Tinn Bygdekvinnelag sørget for litt ekstra julehumør til nissebarna. Og takket være Spar kan en heldig kunde bli eier av en fruktkurv.

Julegran lyser opp

Når det mørkner i bygdene, vil julegranene etter hvert lyse opp aftenhimmelen, forteller Silje Haukaas Eggerud og Berit Melby. På grunn av smitterisiko, kan vi ikke annonsere noe bestemt tidspunkt, men de som har lyst å få med seg øyeblikket da lysene tennes, kan besøke våre facebooksider, hvor vi vil sende opptak av selve julegrantenningen.

Smittevern

De to nissekomiteene minner om at vi er midt i en pandemi og må derfor ta hensyn til smitterisiko. De ber derfor om at alle som tar seg en tur i bygda, husker på de kjente smittevernregler. Ikke skape trengsel i – og utenfor butikkene. Hold 1 meters avstand, og ha gjerne antibac i lomma. Og for de som ikke føler seg helt friske, så lover vi å legge ut både bilder og video av nisser og julegraner på våre Facebook-sider, forsikrer Nymoen og Geirsta.

Artikkeltags