Gå til sidens hovedinnhold

- Allerede over 60 påmeldte til NM i snøvolleyball

Artikkelen er over 1 år gammel

NM i snøvolleyball vokser. Det tyder iallefall påmeldingen til mesterskapet som finner sted på Gausta Skisenter 17.-18. april på. Nå er et over 60 påmeldte deltakere, og det er lenge før fristen er ute.

NM SNØVOLLEYBALL PÅ GAUSTA

På bildet ser du to av arrangøren, Rjukan IL volleyballs spillere Jan Erik Moen og Sadegh Mohajer under fjorårets NM på Gausta Skisenter. Det var det andre i rekke, og det første offisielle. Fra 17.-19. april blir det som kjent NM ved Gaustatoppen igjen i samarbeid med Norges Volleyballforbund og med Gausta Skisenter som hovedsponsor, men også med en rekke lokale bidragsytere som Tinn Sparebank med flere. I år håper arrangøren Rjukan IL Volleyball på å lage en større folkefest. Men det viktigste er deltakerne, og de strømmer på til Gaustatoppen Booking som tar imot påmeldingene.

Tyder godt
- Det er allerede over 60 påmeldte, så det tyder godt, og med noen lokale innslag i år også, forteller nestleder i RIL Volleyball og arrangementsansvarlig Jan-Erik Moen, og bekrefter at han selv også skal delta i år.
- Ja, jeg skal det. Det er ønsket av klubben, og når vi har en så stor og fin arrangørgjeng så er det mulig, selv om det ikke er optimalt i forhold til konkurransen. Men jeg, Ruben Husby Pedersen og Sadegh Mohajer er blant de påmeldte, bekrefter Moen.
- Og det er også flere av norsk sand- og snøvolleyballs elitespillere, og fjorårets vinnere er påmeldt og klare for å få ytterligere ett napp i vandreskia, forteller Moen.
- Påmeldingsfristen er ikke ute på en god stund ennå, men det er slik at vi sannsynligvis setter strek ved ved 120 deltakere, sier Moen. Årsaken er at de vil avvikle finalene på lørdag, for å ha best mulig stemning rundt dem.

Sport og moro
- Vi skal lage tidenes NM naturligvis, vi forbedrer fra år til år, og nå er det da snakk om å sette opp fire baner ved Bygget, forteller Moen.
Bygget ligger ved det som er kjent som Gaustatoppen Skisenter, som nå er en del av Gausta Skisenter.
- i lover mer moro og et enda bedre arrangement en i fjor, og vi satser også på en hei dundrande avslutningfest på lørdagen, sier Moen.
Rjukan IL Volleyball har inngått avtale med Norges Volleyballforbund å fronte snøvolleyballidretten, som er helt ny i Norge, men som det er store ambisjoner for internasjonalt. Det internasjonale volleyballforbundet FIVB satser på at snøvolleyball blir å finne som fast gren i vinter-OL om få år. Volleyball er verdens mest utbredte idrett, og det kan bety at idretten gir vinter-OL en større attraksjon for en rekke land som ellers ikke driver med vinteridretter.