Gå til sidens hovedinnhold

Alt klart til NM

Artikkelen er over 1 år gammel

Velkommen til fjells! Vi lover moro for folk alle aldre, aktiviteter for barna, se og hei på rjukanlag i aksjon, og bli med på after volleyfesten på kvelden, sier turneringsleder Jan Erik Moen og teknisk ansvarlig Erik Wang.

NM i SNØVOLLEYBALL

Lørdag starter alvoret i tidenes første offisielle NM i Snøvolleyball på Gausta Skisenter, og da er alt klart til oppe på Gausta Snow Volley Arena ved Bygget. Fredagen har blitt brukt til å gjøre arenaen klar, og ikke helt uten utfordringer, for vinden har blåst godt fra seg fredag.
- Vi har måttet vente med mye av sponsorbannere og flagg, men fredag ettermiddag løyet vinden greit, så arenaen blir klar til NM, sier Erik Wang., fornøyd med at været er meldt mye bedre i helga.
Fredagen har blitt brukt til trening og så har det vært en intern øvingsturnering, der de helt nye reglene har vært testet ut.

Egne regler på snø
Det internasjonale volleyballforbundet vedtok helt egne regler for den nye idretten snow volley i desember. Det innebærer tre spillere på banen på hvert lag, og med en reserve tillatt, og der det kan foretas to innbytter per sett. Det innebærer endel endringer fra sanvoley og innendørsvolley. Denne helgen går også tidenes aller første World Tour i snøvolley i Østerrike. Der deltar blant annet lag fra Kamerun, noe som tyder på av FIVB kan ha rett i at snøvolley kan føre til at volleyball blir idrett Vinter-OL, og sikrer flere deltakernasjoner.

Rjukanspillere
En rekke rjukanspillere skal i aksjon.
- Det er både rene rjukanlag i både herre og dameklassen, og så er det noen gode gamle rjukanspillere som er basert i Oslo som deltar, så det blir moro det, sier Jan Erik Moen. Selv måtte han bytte lag i turneingen eter at sandvolleynestor Vegard Høidalen idag måtte melde forfall på grunn av en skade. Men det løser seg, siden det nå er reserver på lag, som kan gå inn som faste spillere.
- Men viktigst for oss er å lage moro for publikum, og på kvelden blir det party som vi håper mange tar turen på. Det blir ikke større party i Tinn denne helga enn det som skjer hos oss, sier en skråsikker Moen, og viser til at det er satt opp gratisbuss opp og ned.

Bygger opp år for år
Alt er erfaring for neste år også, for Gausta Skisenter er sted for NM også neste år, og da er planen at ting skal bli enda større.
- Vi har avtale med Norges volleyballforbund om å bygge opp NM, og vi håper det blir her i mange år, men skal vi få til det, må vi lykkes med å lage en folkefest. Derfor er det viktig for oss at folk blir med på moroa, sier Moen.