"It was supposed to be a simple heist." er undertittelen på Ambulance, der Jake Gyllenhaal teamer opp med Michael Bay i en actionspekket, nervepirrende heist-thriller, som involverer kapringen av en ambulanse i Los Angeles gater. Actionblockbuster av den gode, gamle sorten!

Det blir alltid storslått når Michael Bay trår til. Bay som er kjent for de største actionfilmene i Hollywood (Transformers, The Rock, Armageddon, Pearl Harbor...) sparer ikke på kruttet, og det gjør han heller ikke i Ambulance som er en stor remake av en liten dansk thriller.


Krigsveteranen Will er desperat etter penger for å hjelpe sin alvorlig syke kone. Han oppsøker motvillig den kriminelle broren, Danny, for hjelp, og blir tilbudt en mulighet: Et perfekt planlagt bankran med 32 millioner dollar i gevinst. Med konas liv på spill, klarer ikke Will si nei.

Ranet tar en katastrofal vending, og brødrene ender opp med å kapre en ambulanse for å flykte. At en skadet politimann og en sykepleier befinner seg bak i bilen, var ikke en del av regnestykket deres. Will og Danny må forsøke å holde de uplanlagte gislene i live, samtidig som de har halve politistyrkene i L.A. etter seg.