Korona satte en stopper for en vanlig marispelforestilling, men to alternative konsertforestillinger ble det likevel. Klokka 15 og 18 onsdag ettermiddag presenterte amatører og profesjonelle dans, sang og skuespill. Den nye tribunen ble brukt for første gang, og de 300 publikummerne på siste forestilling virket svært fornøyde.

Mange kjente fjes

Årets forestilling startet med scener fra tidligere spel sammen med lokale aktører, og publikum storkoste seg med sang og skuespill. Konferansierer for kvelden var Bent Frode Bystrøm og Sten Bjørge Skaslien Hansrud. De tok publikum gjennom kvelden i rollene som storbonden Tor og sønnen Bjønn. Guttorm Guttormsen spilte to sanger, Knut Buen fortalte historien om hvordan spelet ble til, og Linnea Dale sang både egne sanger og sang fra spelet.

Ruth Nilsen og Joar Lurås som begge har fått Tinn kommunes dialektpris, fortalte om den særpregede talemålet de med stor glede har lært de andre skuespillerne. Tinndølene fortalte om hva det vanskeligste med dialekten er, viktigheten av å ta vare på den, og morsomme historier med skuespillere som har prøvd å lære seg noe av tinnmålet. Selve Rjukanfossen var skrudd igjen, men kveldsola skinte godt.

Ordføreren var også på plass, og delte ut blomster til alle deltakerne sammen med daglig leder i spelet, Kari Anne Valsø. I tillegg hadde styrelder Øystein Haugan tatt turen opp til Krokan, og han tok mot slutten over mikrofonen for å gjøre ekstra stas på de som har vært med fra dag én, sammen med Ida Høy som hadde sin siste forestilling som regissør.

- De er blitt familien min

Blant de som ble gjort ekstra stas på var Gro-Synnøve Brekka, også kjent som Marispelets mor, da det var hun som fikk Marispelet i gang.

- Dette var helt fantastisk! Jeg kjente på en sånn stor glede som jeg ikke har kjent på tidligere. Jeg fikk helt frysninger, forteller Gro Synnøve.

Ida Høy var også storfornøyd med årets forestillinger. Hun har hatt regi siden 2015, men var med for siste gang i år på grunn av flytting.

- Hva tenker du om at dette var din siste gang?

- Det er utrolig trist. Som frilanser er jeg vant til å dra videre, men med Marispelet er det noe helt spesielt. Jeg sa det til de andre her i stad at dette er blitt familien min. Det er noe med spel som er helt fantastisk, hvor folk i alle aldre og både amatører og profesjonelle møtes, sier en trist og rørt Høy.