Søndag er det premiere på et storslått drama om å drømme stort i Hollywood! Livet er en fest og filmkulturen eksploderer i filmbyen på 1920-tallet i Babylon, som er Damien Chazelles nye hyllest til filmkulturen, med Margot Robbie og Brad Pitt i hovedrollene.
Damien Chazelle er Hollywoods nye gullgutt etter suksessene med først Whiplash, så La la land og så First man om den første mannen på månen, Neil Armstrong. Nå er han ute med det største budsjettet noensinne, og en fest av en film.

På midten av 20-tallet sniker Nellie LaRoy (Margot Robbie) seg inn på en overdådig og stjernespekket fest i Los Angeles. Her befinner hele A-laget i Hollywood seg, med høy sjampanjeføring og diverse rusmidler i pulverform står dandert i tårn på sølvskål. Nellie er en stjerne, hun er bare ikke oppdaget ennå! På samme fest finner vi Jack Conrad (Brad Pitt), samtidens største stumfilmstjerne. Lydfilmen står for tur, og hva vil skje med karrieren hans da? Babylon er en hyllest til filmbransjen, en tidløs historie om å drømme stort - om å være en del av noe større enn seg selv.

Babylon er Chazelles kjærlighetsbrev til filmproduksjon og filmhistorien. Tre timer med overdådig komedie og film om den gylne Hollywood-tida.

To kritikere:

– Mest sex. Mest dop. Flest orgier og flest tragedier. «Babylon» er en overdose av en film, skriver VGs anmelder.

–Brad Pitts stjerneglorie lyser sterkt, men «Babylon» er en film som flyter ut i for mange retninger,skriver anmelderen i Stavanger Aftenblad.