Ordningene som er vedtatt av Stortinget skal kompensere tap av billettinntekt og deltakeravgift og merutgifter ved avlysning, stenging eller utsettelse av kultur-, frivillighets- eller idrettsarrangement som følge av pålegg eller råd gitt av myndighetene i forbindelse med COVID-19-utbruddet. Det er Kulturrådet og Lotteri- og stiftelsestilsynet som forvalter de to kompensasjonsordningene som i første omgang skal kompensere for arrangementer som skulle blitt avholdt mellom 5. mars og ut april. Søknadsfristen er imidlertid knapp, allerede tirsdag 21. april.

Snøvolley-NM søker
I Tinn er det i alle fall NM i Snøvolleyball som er rammet.
- Ja, vi skal søke om kompensasjon, selv om det ikke er billettinntekter som er vårt store tap. Vi søker via RIL, bekrefter Jan Erik Moen, arrangementsansvarlig for NM i Snøvolleyball som skulle gått denne helgen på Gausta Skisenter. Istedet sitter alle hjemme hos seg selv ifølge rådene fra myndighetene.
Det er allerede en måned siden Rjukan IL Volleyball fant ut at NM måtte bli avlyst. et forsøk på å flytte det ga 14 dager seinere, men det viste seg å være urealistisk.
- Det er mulig det ikke blir sandvolleyball denne sesongen heller og at vi må søke i de neste rundene. Vi skulle hatt sandvolleyballskolen og Norges Tour på Rjukan i forkant av sommeren. Alle arrangementene går fløyten, og det setter vår aktivitet fullstendig i stopp, sier Moen.
- Vi i volleyballgruppa har jo full forståelse for restriksjonene som settes for fellesskapets beste, og at vi kommer sterkere tilbake når det åpnes igjen for verdens største og beste idrett!

Fylkeskommunen informerer
Vestfold og Telemark fylkeskommune oppfordrer nå alle aktører som kan inngå i disse kompensasjonsordningene til å lese og sette seg inn i kriterier, krav og tidsfrister på følgende lenker:

For kulturarrangører

For arrangører i frivillighet- og idrettssektoren

Dersom du/dere har ideer om nye digitale prosjekter for formidling av kunst og kultur under Korona pandemien, har Kulturrådet opprettet en egen tilskuddsordning som du finner her.