Batterijakten er igang!

Tidligere Newton-programleder, Stian Sandø, leder årets jaktlag og skal engasjere og motivere årets fjerdeklassinger i jakten på brukte batterier.

Tidligere Newton-programleder, Stian Sandø, leder årets jaktlag og skal engasjere og motivere årets fjerdeklassinger i jakten på brukte batterier.

Av

Mandag gikk startskuddet for Batterijakten 2019, Norges største miljødugnad for barn. 4.klassingene ved Atrå barneskole kjemper om å samle flest mulig brukte batterier og levere dem til gjenvinning.

DEL

I løpet av tre uker skal over 14.000 fjerdeklassinger over hele Norge kjempe om å samle inn flest mulig brukte batterier og levere dem til gjenvinning. Målet med konkurransen er å gjenvinne så mange batterier som mulig, og i løpet av syv år har Batterijakten blitt en viktig katalysator for miljøengasjement hos barn.

Tidligere Newton-programleder, Stian Sandø, leder årets jaktlag og skal engasjere og motivere årets fjerdeklassinger i jakten på brukte batterier.

- Det er kjempe viktig at vi tar vare på jordkloden! Barn har rett til å leve i et miljø som er tatt godt vare på. Derfor er det viktig at vi har kampanjer som Batterijakten for at barn og voksne kan lære å ta bedre vare på miljøet, og skape en god fremtid for seg selv og kloden, sier en energisk Sandø.

Siden Batterijakten gikk av stabelen for første gang i 2013 har gjenvinningsgraden på batterier steget fra 33% til 80%, i takt med økende oppslutning rundt konkurransen. De siste årene har landets fjerdeklassinger samlet inn mellom 5-10% av alle husholdningsbatterier som blir gjenvunnet i Norge på et år.

- Jeg synes det er topp at det er samlet inn så mange batterier. Da skåner vi naturen for de farlige stoffene inni batteriene og vi gjenvinner stoffer som kloden snart er tom for, sier Miljøagent-ambassadør Emil Bals Walberg (10).

Miljødugnad

Gjennom tre uker vil de ivrige og engasjerte fjerdeklassingene legger stor innsats i jakten p brukte batterier, både ved å samle batterier alene og i fellesskap med klassen.

- Det er et stort engasjement blant barn, foreldre og lærere. Vi ser en tydelig positiv trend der barn har en viktig stemme i miljødebatten. Gjennom kampanjer som Batterijakten bidrar barna med å ta vare på jorden vår ved å gjenvinne batterier, sier Vestgren Pettersen.

Alle er miljøvinnere

Hovedpremien til klassen som vinner Batterijakten 2019, er en sjekk på 30 000 kroner, som skal gå til miljøfremmende aktiviteter for hele klassen. Batterijakten er et samarbeid mellom Miljøagentene, Clas Ohlson, Batteriretur, og Varta. Konkurransen startet for første gang i 2013, og har blitt en etablert konkurransen blant skolebarn i alle aldre og deres foreldre.


Disse lagene er med fra Telemark

4A Lunde 10-Årige skole Nome Telemark

4B Kollmyr skole Skien Telemark

4A Kollmyr skole Skien Telemark

4A Rugtvedt skole Bamble Telemark

4A Myrene skole Porsgrunn Telemark

4A Langesund barneskole Bamble Telemark

4A Gimle skule Fyresdal Telemark

4A Folkestad skule Bø (Telem.) Telemark

4B Vestsiden skole Porsgrunn Telemark

4A Vestsiden skole Porsgrunn Telemark

4B Holla 10-Årige skole Nome Telemark

4A Holla 10-Årige skole Nome Telemark

4B Rugtvedt skole Bamble Telemark

4A Åmot skule Vinje Telemark

4 Sannidal skole Kragerø Telemark

4 Kragerøskjærgården Montessoriskole Kragerø Telemark

4 Atrå barne- og ungdomsskole Tinn Telemark

4A Tveiten skole Notodden Telemark


Artikkeltags