Sol og glede på Kom-deg-ut-dagen

AUSTBYGDE: En glad gjeng i alderen 0-64 år koser seg på Kom-deg-ut-dagen.

AUSTBYGDE: En glad gjeng i alderen 0-64 år koser seg på Kom-deg-ut-dagen. Foto:

Av

Værgudene var på lag med Barna’s Turlag på Kom-deg-ut-dagen. 65 deltakere i alderen 0 – 64 år koste seg i sola – midt i byggefeltet i Austbygde.

DEL

Det var liv og røre ved den nye ballbingen i Røysekattlia i Austbygde. Anledningen var Kom-deg-ut-dagen som arrangeres av samtlige DNT sine lokale turlag i hele landet. Dette er et lavterskeltilbud for små og store, og poenget er at man ikke trenger å bevege seg så veldig langt og krevende for å være med. Det viktigste at man kommer seg ut og får rørt seg litt, og det var det full anledning til i Røysekattlia.

Annette Fagerberg og de andre styremedlemmer i Barna’s Turlag var veldig fornøyd med fremmøte. Hele 65 deltakere i alle aldre hadde tatt turen, og det var tydelig at noen etterlengta solstråler var ekstra stas for de som hadde tatt turen fra Vestfjorddalen.

Og aktivitetene var mange og det var fart på både ski, skøyter og akebrett. Andre bygget snømenn, lekte eller gikk tur.


Barna’s Turlag hadde arrangert natursti – TurTipp – i skogen og det var fine premier til de som deltok. Det var faktisk det eneste som var arrangert, forteller Annette Fagerberg. Ellers kunne alle bare gjøre akkurat hva de ville etter lyst og evne. Akebakken var kort, så selv de minste kunne forsere den på eget brett. Og den mest populære gjesten var Turbo – den blå reven som er maskotten til alle Barna’s Turlag i DNT. Alltid stas å få lov å holde Turbo eller følges med ham på tur.

Jon Atle Holmberg – daglig leder i DNT-Telemark – hadde tatt turen helt fra Skien og hadde bare skryt til overs for arrangementet. Tenk å ha et fint aktivitetsområde med skøytebane, skiløype, akebakke og skog midt i et byggefelt. Dette er lett tilgjengelig for barnefamilier og virkelig et lavterskel tilbud, skryter Holmberg.

Pølsene smaker ekstra godt når man griller dem selv, og marshmallows til dessert var ikke mindre populært. Og hele arrangementet var helt gratis – både mat og premier er sponset av Turlaget, forteller Annette Fagerberg som er leder av Barna’s Turlag Tinn.

Med seg har hun tre andre driftige jenter som ca. fire ganger i året tilrettelegger ulike arrangement for barn (og voksne). To av disse arrangementer faller sammen med den nasjonale Kom-deg-ut-dagen. Disse arrangementer er veldig populære, forteller Fagerberg og av og til har vi samarbeidspartnere som for eksempel Vinje Turlag, Nasjonalparksenteret og NIA – for å nevne noen. Og det er ikke kun barnefamilier som er velkommen på våre arrangementer. Annette Fagerberg utfordrer også besteforeldre og andre som har en hånd å holde i når de små skal ut på eventyr.

En strålende gjeng kan nyte vintersola og enda et vellykket arrangement i Barna’s Turlag 2.februar.
Artikkeltags