Gå til sidens hovedinnhold

Bak mål av Stang og Tinn Ap

Artikkelen er over 1 år gammel

Tinn Aps leder Vidar Stang skriver et langt og vandrende svarinnlegg til undertegnede og redaktør i RA der han forklarer at Ap må tåle skarp kritikk.

Det er for så vidt greit at Ap må tåle skarp kritikk, men så følger Stang opp med å forklare at de ikke har fått mulighet til å diskutere saken om skolefrukt, og at Aps representanter i kultur- og oppvekstutvalget vil ta saken opp for å bedre dialogen. Da har man ikke forstått hva kritikken går ut på, og kanskje heller ikke hvordan budsjettvedtak i kommunestyret fungerer.

Ap har vært med på å vedta et budsjett med store kutt som de i stor grad har overlatt til enhetene i kommunen. SV stilte i kommunestyret (altså organet der budsjett blir vedtatt) spørsmål om hva kuttene faktisk ville innebære, og da burde faktisk Ap ha forstått at en av konsekvensene kunne være at skolefrukten til elevene i kommunen ville forsvinne. Det bør ikke komme som en nyhet på Stang og Ap at budsjettet både kan diskuteres og endres i kommunestyret før man vedtar det.

Når man gjennom et politisk vedtak overlater kuttene til administrasjonen, så fraskriver man seg konkrete politiske virkemidler som kan bety mye for folk — men man kan ikke fraskrive seg ansvaret for vedtaket slik Stang og Ap forsøker å gjøre. Et kommunebudsjett vedtas av folkevalgte og ikke av ansatte i kommunen.

Det er neppe dialogen mellom enhetene i kommunen og posisjonen som må bedres, men dialogen i eget parti og i posisjonen om hva man vil med kommunen vår — ikke minst når det kommer til sosial profil på budsjettet.

Egentlig hadde det vært på plass med en beklagelse fra Ap og Stang ovenfor ansatte i kommunen som har fått skylda for eget mangelfullt politisk arbeid. For dette kan vel ikke være måten Ap ønsker å framstå på ovenfor kommunale ansatte framover?

Marius Skeie

Tinn Venstre