Gå til sidens hovedinnhold

Bård Hoksrud på topp - Gjermund Ingolfsland rykket opp på en 5.plass

Artikkelen er over 1 år gammel

Bård Hoksrud ble som ventet nominert på førsteplass for Frp foran neste års stortingsvalg. Uten motkandidat. Men ikke et nominasjonsmøte i Frp uten litt dramatikk. Blant dem som rykket oppover på lista var representanten fra Tinn Frp

– Jeg gleder meg til å kunne gå på en periode til, hvis velgerne vil, sier Bård Hoksrud.

Uten motkandidat ble han nominert på førsteplass på nominasjonsmøtet som ble holdt i Tønsberg. Det var på andreplassen det ble kamp. Mellom Stine Margrethe Knutsdatter Stamland fra Porsgrunn, som har hatt andreplassen på listen denne perioden, og mer ukjente Carina Thorvaldsen fra Seljord.

Distriktstilhørigheten var nok det som trolig gjorde at Carina Thorvaldsen tok den seieren, slik at det ikke bare ble Grenland på de øverste plassene. For på tredjeplass følger Thorleif Fluer Vikre, Kragerø mens Jørn Inge Næss fra Skien tok fjerdeplassen.

Fornøyd Ingolfsland

Bak Næss fra Skien havnet altså Gjermund Ingolfsland på en femteplass. I utgangspunktet lå Ingolfsland på en åttende plass på Telemark-lista til Frp, men gjorde et kraftig bykst oppover på lista i løpet av helga.

- Jeg er fornøyd med den tilliten jeg ble vist. I hele tatt, Øvre Telemark er godt representert høyt oppe på valglista til Telemark Frp, og det er bra, sier Gjermund Ingolfsland til RA.

Som politiker brenner Gjermund Ingolfsland for næringspolitikk, eldreomsorg, samferdsel og innvandringspolitikk.

Gleder seg

Bård Hoksrud går nå på sin femte periode på Stortinget, hvis Frp får de nødvendige stemmene ved neste års valg. Og blir dermed en av de virkelige veteranene på Stortinget. For øvrig sammen med Terje Aasland, Ap, som også går på sin femte periode.

Og selv om han har vært både statssekretær og statsråd, så er det ikke noe i veien med motivasjonen til Hoksrud.

– Nei, jeg gleder meg. Jeg satt ikke lenge nok som statsråd til at det å komme tilbake på Stortinget har blitt en nedtur. Jeg er like engasjert og synes det er like viktig å kjempe for enkeltpersoner og enkeltsaker. Og ikke minst det å reise rundt å prate med folk, sier Bård Hoksrud.

Vil bli annerledes

– Det vil nok også bli ganske annerledes etter at vi er ferdig med korona. Det er mye som trolig må bygges opp på nytt. Vi må skape nye arbeidsplasser. Så vi må virkelig levere både på politikk og på gode løsninger. Og det blir fortsatt viktig å levere på infrastruktur, som jeg også har arbeidet mye med.

– Jeg merker det jo også veldig i disse dager, det å ikke kunne reise rundt og prate med folk. Det er lett å bli en egen boble når man sitter i Oslo. Derfor er det å komme seg rundt så viktig, sier han.

Kan være en fordel

At han har lang erfaring fra flere roller tror han også bare vil være en fordel for Telemark og fylket.

– Det å kjenne til systemene er aldri noen bakdel, heller det motsatte. Og vi vil jo være en del i stortingsgruppa med mye erfaring. Så kan vi jo også håpe at vi kan komme tilbake i posisjon, selv om det ser tungt ut nå.

Men, som han påpeker, det kan skje mye i politikken på et år.

– Senterpartiet har jo kommet som en kanon det siste året. Det i seg selv viser hvor fort ting kan snu. Det kan være en hendelse, en spesiell sak. Vi vet aldri hva som skjer, det i seg selv gjør det jo også spennende, sier Bård Hoksrud.