Gå til sidens hovedinnhold

- Barn skal få lov å være barn!

I år går TV-aksjonen av stabelen 24. oktober og denne gangen er det  Plans arbeid for å bekjempe barneekteskap som er formålet.

Tinn kommune har allerede fått en anmodning fra Vibeke Ravndal om å opprette en komite. Hun er fylkesaksjonsleder i Vestfold og Telemark, TV-aksjonen NRK Plan 2021.

- På vegne av TV-aksjonen ønsker vi å takke for samarbeidet under fjorårets aksjon der vi engasjerte hele landet i kampen mot plast i havet. Sammen jobbet vi med bærekraftsmål nummer 14, skriver hun og takker Tinn for den gode innsatsen som resulterte i 365 255 innsamla kroner til WWFs arbeid.

I år er det særlig FNs bærekraftsmål nr 5, likestilling mellom kjønnene, som står i fokus.

- Den lokale mobiliseringen for TV-aksjonen gjør verden til et litt bedre sted hvert eneste år. Dette er det god grunn til å være stolt av, mener Ravndal.

Tror på god mobilisering

Kommunen ved Frivilligsentralen vil etter hvert organisere arbeidet fram mot innsamlingen.

- Vi er ikke i gang med å etablere komite ennå, det pleier vi å ta nærmere våren. Den er ganske godt etablert og de samme er med år etter år, sier Åshild Langeland, leder av Rjukan Frivilligsentral.

Hun tror på god mobilisering i år også.

- Konsekvensene er store!

- Årets tema er jo et veldig viktig tema. Barnebrud er et utbredt problem i noen land. Jeg tror årets tema vil engasjere folk! Barn skal få lov å være barn!, sier en engasjert leder for frivilligsentralen.

Med midler fra NRKs TV-aksjon ønsker Plan å styrke, beskytte og utdanne jenter for å unngå at de blir gift som barn. «Hvert tredje sekund, er sted i verden, blir ei jente giftet bort» heter det i Plans brosjyrer.

- Konsekvensene er store! Ikke bare for jentene som giftes bort, det hindrer en hel generasjon i å nå sine mål og drømmer, ja få en god framtid. Så blir det spennende å se i hvilket format tv-aksjonen arrangeres på til høsten. I fjor var den digital. Vi håper pandemisituasjonen har normalisert seg innen oktober, sier hun.