Gå til sidens hovedinnhold

Barna og familiens vinterferie på kino

Artikkelen er over 1 år gammel

Barn og barnefamilier kan fråtse i kinofilm i vinterferien. Foruten familiefilmen "Flukten over grensen" så sjekk ut hva du vil få med deg, og kom deg på kino!

RJUKAN KINO

Det knytter seg stor spenning til årets første store norske kinopremiere, men det er mye mer på kino i vinterferien. Her er menyen, og detaljene får du sjekke ut på Rjukan Kinos nettside.

Sonic the Hedgehog
Nå kan du se kinofilmen om en av verdens mest populære spillfigurer, det utenomjordiske, blå pinnsvinet Sonic, som kan løpe i supersonisk hastighet. Det kan komme godt med når splitter pine gale Dr. Robotnik i Jim Carreys skikkelse planlegger å få verdensherredømme med sine sinnssyke oppfinnelser. Sonic måtte flykte fra sin hjemplanet som liten, og søke tilflukt på Jorda for at ikke evnene hans skulle falle i gale hender. Men når Dr. Robotnik får snusen i fartsfantomet, må Sonic og kompisen Tom, ta joggeskoene fatt før de blir robolapskaus. Klar, ferdig, gå - spenn deg fast for en heidundrandes kinospeeddate med Sonic!
Filmen vises kun i originalversjon med engelsk tale, men har seks års aldersgrense.

Dronningens corgi
Belgisk animasjonsfilm om den engelske dronningen og hennes hund. Siden corgi-hunden Rex ankom Buckingham Palace har han levd et liv i luksus. Som kronhund og dronningens soleklare favoritt har han lagt til seg en nokså irriterende og arrogant holdning. Når han en dag klarer å klosse det skikkelig til under en diplomatisk middag på slottet mellom kongefamilien i England og USAs president (Trump) blir det rabalder. Etter å ha blitt lurt og sviktet av en av sine egne, finner Rex seg selv alene og hjemløs ute på gatene i London. Etterhvert blir han plassert i en ekkel kennel for hunder som absolutt ikke er av kongelig adel! Gjennom nye vennskap og erfaringer skal han bli en ny og bedre hund, og finne hjem til slottet igjen. Det er seks års aldergrense og norsk tale på denne.

Elleville Elfrid
Etter kjempekritikker blir det flere visninger for Elleville Elfrid som er produsert av Frank Mosvold med hytte på Gaustablikk. Elfrid vil lage et spektakulært sirkus på Soltoppen for bestevennen Henrik. Et magisk trylletriks er under planlegging, men når tøffe Johnny flytter inn i nabolaget endrer alt seg. Henrik er imponert over den nye gutten og alle de kule lekene hans, men Elfrid føler seg utenfor. Når Elfrid presser Henrik til å velge bestevenn rømmer han hjemmefra. Nå må Elfrid og Johnny samarbeide. Hun vil redde sirkuset, men det aller viktigste er å redde vennskapet med Henrik. En varm og morsom familiefilm full av fart og eventyr, der tre barn på sykkeltur oppdager hvor magisk vennskap kan være. Tillatt for alle, og selvfølgelig norsk tale.

Call of the Wild
Mot slutten av høstferie uka kan får du et villmarkseventyr for hele familien, basert på Jack Londons klassiske roman "Når villdyret våkner" om hunden Bucks utrolige reise i under gullrushet i Alaska. Buck lever et godt og behagelig liv i California, men hele hans tilværelse blir snudd på hodet da han plutselig blir tatt vekk fra sitt hjem og sendt til den eksotiske villmarken i Alaska under Gullfeberen på 1890-tallet. Buck opplever sitt livs største eventyr og finner til slutt sin plass i verden. Med en blanding av live-action og animasjon bruker banebrytende visuelle effekter og animasjonsteknologi for å bringe dyrene i filmen til live. Hoved rollen som den som tar seg av hunden spilles av Harrison Ford, og filmen vises med originaltale og har 9 års aldergrense.

Spion i aksjon
Det er en James Bond-like spion vi møter i animasjonsfilmen, og han får hjelp av en nerd. Verdens beste spion blir forvandlet til en due og han blir avhengig av sin nerdete tech-offiser for hjelp. Det er det det handler om når du kan se Spies in disguise, eller Spion i aksjon, som den har fått som norsk tittel. Filmen som har 6 års aldersgrense har premiere på Rjukan kino denne helga, fredag og søndag. Superspionen Lance Sterling (John Carew) og forskeren Walter Beckett (Herman Tømmeraas) er helt motsatt fra hverandre. Lance er elegant, stilig og selvsikker. Walter er... ikke det. Men det Walter mangler av sosiale ferdigheter gjør han opp for ved å være smart og oppfinnsom. Han skaper nemlig de fantastiske dingsene som Lance bruker på sine episke oppdrag. Når Lance blir forvandlet til en due, må de lære seg å jobbe sammen på en helt ny måte. Klarer de ikke det er hele verden i fare. 6 års aldersgrense og norsk tale.

Flukten over grensen
Det er desember 1942, og fire barn er på flukt. Sarah og Daniel er jøder og skal sendes ut av landet. De har gjemt seg i kjelleren til Otto og Gerdas familie, men nå er de oppdaget og foreldrene arrestert. Otto og Gerda bestemmer seg for å hjelpe sine nye venner. Gjennom snøtunge skoger flykter de fire barna fra tyske soldater, der målet er å komme seg til Sverige. Det blir en flukt på liv og død. Heldigvis møter de gode hjelpere underveis. Men spørsmålet er jo hvem de egentlig kan stole på..
Flukten over grensen beskrives som en spenningsfilm fra krigen for hele familien, om tillit og vennskap, om frykt og om stort mot hos små mennesker. Filmen har ni års aldersgrense.