Oslo-København på kino. En båtreise danner utgangspunktet for en ny norsk film.
- Det er ikke danskebåten minutt for minutt altså, men en ny spillefilm på halvannentime av Jan Vardøen, mesterkokken og vinkjenneren som kjent fra TV og en rekke oslorestauranter, sier Jenbergsen.
Den nye filmen fra Jan Vardøen, som også stod bak Det norske hus (2017), Høst: Autumn Fall (2015) og Heart of Lightness (2012), får gode kritikker for sin nye komedie. Filmmagasnet Cinema triller terningkast 5 og skriver “Suverent og troverdig skuespill” og Fædrelandsvennen triller også terningkast 5 om mener det er “Årets mest positive norske filmoverraskelse”.

- Morsom film
Hva handler det så om? Vel, Linn og Ingar driver et vellykket inkassobyrå i Oslo. Ingeborg jobber for Linn som regnskapsfører og er både flink og ambisiøs. Som en påskjønnelse inviterer de henne og samboeren Tom på en liten luksus-heisatur til København med danskebåten. Men på turen blir det klart at det har vært en baktanke med invitasjonen. Linn sliter med barnløshet, og på overfarten stiller hun Ingeborg et uvanlig spørsmål som setter alles forhold under sterkt press.
- Jeg har sett filmen, og matkunsten skinner litt igjennom i filmen også. Vardøen er en altmuligmann, og han lager god film også, sier kinosjefen, som håper mange har lyst til en kinotur i førjulsstresset.
Kjøp billetten på nett, men for de som ikke får det til, er det fortsatt mulig å kjøpe den i luka, som vanlig. Men nettbillett lager raskere køavvikling på kinoen. Du kan kjøpe nettbillett helt fram til forestillingen begynner, avslutter kinosjefen.