(Telen)

Hendelsen skjedde på avenida Migual Cano klokken 15.25 mandag. Så langt er tallet på skadede 11, og føreren av bilen, en spanjol i 30-årene, er ifølge VG pågrepet. Dagen derpå den dramatiske hendelsen sitter uroen fremdeles godt i, når Rosmari snakker med Telen, fra parets familiested utenfor Marbella.

- Det kommer nok til å sitte i en god stund, det er ikke sånn en tror man skal oppleve selv. Men vi har vært kjempeheldige, sier en lettere skjelven Rosmari, som først ble intervjuet om hendelsen i VG.

Hang fast

Det er ingen overdrivelse. For da bilen braste inn på uteserveringen der hun og Hans Erik satt, var det sekunder om å gjøre at de ikke ble truffet.

- Det hele skjedde så fort. Vi hørte bråk oppe i gata, fra aluminiumsstoler som flakset, glass som knuste og folk som hylte, men det gikk så fort. Hans Erik reagerte kjapt og kom seg på beina, men jeg hadde ryggen til det som skjedde og frøs til is. Og da jeg kom meg på beina, hang jeg meg i tillegg fast. Det var så grusomt, jeg så at bilen kom i full fart, og tenkte "nå treffer den meg", men heldigvis klarte jeg å hoppe unna – vi hadde så englevakt!

Etterpå kunne de se at bordet de satt på var knust til pinneved, og det var kaos i gatene, og folk som hylte og gråt. At det var 11 skadede, en av dem hardt, men ikke mange, mange flere, er kun flaks, mener Rosmari.

Kunne fått verre utfall

- Dette var midt i lunsjtid, men på grunn av pandemien er det ikke så mange turister her nå, ikke som det ville være en normal sommer, sier hun.

Selv om familien har feriested i Spania, er det ikke ofte de er i Marbella, siden boligen ligger et stykke utenfor. De to hadde heller aldri vært i den gaten de besøkte mandag ettermiddag, og det var helt tilfeldig at de var der i går.

- Nå er jeg bare veldig glad for at vi bestemte oss for å gå for sushi, som lå et stykke ned i gata, for det er jo de han traff først som er mest skadd, sier hun stille.

- Hvordan ble dere tatt hånd om etter hendelsen?

- De som jobbet på restauranten tok meg inn og ba meg sette med ned, og var veldig flinke med oss. Men vi ville bare komme oss vekk, for det første du tenker på når noe slikt skjer, er at det er terror. Så vi reiste hjem så fort vi kunne. Da var det masse politi, men ingen ambulanser, forteller Rosmari.

( I Twitter-videoen under kan du se Hans Erik og Rosmari på restauranten, i kaoset etter hendelsen med bilen)

Hadde foreldre i bilen

Til AP har lokale myndigheter sagt at de ikke tror terror var motivet bak villkjøringen mandag. Sjåføren skal også ha hatt foreldrene sine i bilen under hendelsen. Den norske avisen Spaniaavisen refererer spanske medier som forteller at mannen hadde førerkort og var ikke påvirket av verken alkohol eller narkotika. Det antydes nå at sjåføren kan være mentalt syk ifølge avisen.

- Vi trodde først at han måtte ha fått et illebefinnende, sier Rosmari, som forteller at flere tilskuere sprang til bilen da den stanset, for å sperre veien slik at bilføreren ikke skulle komme seg ut.

- Det må ha vært forferdelig for foreldrene som satt inne i bilen og så at folk flakset rundt bilen.

Hendelsen sitter i

Familien Sorthe/Børjesson kom til Spania for bare noen få dager siden og planen var å være der en hel måned. Det holder de fast ved, tross den vonde opplevelsen.

- Det kommer nok til å henge i ganske lenge. Bare folk flytter på en stol, så skvetter jeg til. Men vi har snakket om det, og prøver å slappe av litt nå. Så har vi tenkt, om ikke de første dagene, men etter hvert, å dra inn til området det skjedde i, for å snakke med folk om det som har skjedd. Vi er innmari glade for å være i live, og håper det vil gå bra med dem som ble truffet.