- Se, prøvesitt og kjør de nyeste modellene

SAMME STED: Nybilene på Bilens Dag i år er samme sted som ifjor, mellom elva og Sam Eydesgate ved Det Glade Hjørne.

SAMME STED: Nybilene på Bilens Dag i år er samme sted som ifjor, mellom elva og Sam Eydesgate ved Det Glade Hjørne. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

For 20. gang inviterer RA og Radio Rjukan med distriktets bilforhandlere og samarbeidspartnere til Bilens Dag på Rjukan på lørdag. - Stadig flere oppdager hvor smart det er å kunne teste bil før kjøp fra flere forhandlere på ett brett, sier Terje Waskaas.

DEL

BILENS DAG FOR 20. GANG Det er litt av en tradisjon, etterhvert, Bilens dag på Rjukan, siste lørdag i august. I år er Bilens Dag for 20. gang. Det er med andre ord ett av de eldste av de mange årlige sommerarrangementene i Tinn.Vanligvis er Bilens Dag velsignet med godt vær, og slik ser det ut til at arrangøren RA og Radio Rjukan lykkes med i år også.

Bortimot 50 modeller
- Nesten alle sistriktets bilforhandlere kommer, og har med seg 4-5 ulike modeller av det aller nyeste for at folk i Tinn skal kunne se, prøvesitte og prøvekjøre det som kanskje blir din nye bil, sier Terje Waskaas. Det er hele 13 bilmodeller som kommer til Rjukan med det nyeste.
- Det er en unik mulighet til å sammenligne og knytte kontakter, og en mye mer uformell greie enn å skulle vandre mellom bilforhandlerne i Notodden, Kongsberg, Seljord eller hvor det måtte være, sier Waskaas.

Gatearbeid utfordrer
I år er det graving i hele sentrum, noe som utfordrer også Bilens Dag.
- Vi er ved det glade Hjørne, og der håper vi de er ferdige når vi kommer til lørdagen. Men det blir å sikre at det ikke står ting i veien. Vi stenger områdert mellom Sam eydesgate og elva for parkering denne lørdagen, og stenging askjer fra fredag kveld. Endel av nybilene kommer allerede på kvelden, sier Waskaas, som satser på det går greit i år også.
- Jeg tror det skal gå greit. Men akkurat nå har vi utfordringer med at det skjer så mye denne helga. Jeg prøver å få tak i gjerder for å sperre av i området, sier Waskaas.

- Benytt sjansen!
Arrangementet foregår hele dagen. For det er endel logistikk å få med seg alle bilene fra forhandler til Rjukan. Men forhandler setter pris på å sette hverandre i stevne på Rjukan.
- Det er populært. Selv om de er konkurrenter, er de også kolleger, og det er ingen tvil om at de ser på Tinn som et viktig marked. Da er det også viktig å være tilstede, og vise fram bilmodellene sine, sier Waskaas.
- Bilens dag på Rjukan er en tradisjon som forhandlerne ser fram til å få med seg. Det er tilbakemeldingen vi har, sier Waskaas.
- Nå gjenstår det for folk å stille og å benytte sjansen til en uforpliktende prøving. Benytt sjansen, også om du ikke skalø ha bil i år, så kommer de igjen neste år også!


Artikkeltags