Vil ha mange veteranbiler i Storgata

TRIVELIG BILTREFF: Storgata blir stengt på Bilens Dag der alle med sportsbiler og veteraner får gratis bevertning hvis de stiller med bil. Bildet er fra treffet i 2015.

TRIVELIG BILTREFF: Storgata blir stengt på Bilens Dag der alle med sportsbiler og veteraner får gratis bevertning hvis de stiller med bil. Bildet er fra treffet i 2015. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Lørdag er det nok en gang veteranbiltreff i Storgata på Bilens Dag. Godværet ser ut til å være på plass,. og nå håper arrangøren at flest mulig tar med seg sitt spesielle kjøretøy.

DEL

VETERANBILTREFFET PÅ BILENS DAG Veteranbiltreffet på Bilens dag feirer 15-årsjubileum i år, og nå er det Rjukan & Tinn Motorhistoriske Klubb som er kommet inn som en samarbeideidende part til RA og Radio Rjukan.
- Vi håper på mye å se på på lørdag. Alle som har en veteranbil, en sportsbil eller et spesielt kjøretøy utenom det vanlige, er velkommen til å sette hverandre i stevne i Storgata. Alle som kommer med bil, og står der minst fra klokka 11 til 14 får gratis bevertning, forteller leder for arrangørklubben John Ausland.

Må ikke være strøken
Han understreker at biler i alle vedlikeholdskategorier er velkomne.
- Litt rust hører med, så gjerne en bruksveteran, eller en under restaurering. Det er veldig artig å se sjeldne bilmodeller uansett, sier Ausland.
Rekorden fra tidligere treff er 47 kjøretøy.
- Det hadde vært moro å slå den rekorden i år, så vi krysser fingrene, sier Ausland, som selv tar med seg sin Rolls Royce, selv om han selv blir opptratt mye av tida lørdag som en av primusene for Lions loppemarked i Ballonghallen, som i år går samtidig.
Men det er andre i klubben som trår til.

Gratis bevertning
- Men det er det som er det fine. Du trenger jo ikke å stå pal vel bilen. Meningen er å sette den fra seg, får litt gratis bevertning og kose seg i byen, sier Ausland, som også nevner at man jo kan ta en tur med trubadurtoget og bli med på konsert på Storegut underveis.
- Det viktigste for oss er å lage liv i byen, og få fram noen av alle de artige kjøretøyene som fins i Tinn, sier Ausland.
Alle som tar med et spesielt kjøretøy og stiller den ut noen timer får som vanlig gratis bevertning på konditoriet, for alle i bilen.
- Det er lokkematen fra RA og lokalradioen, sier Ausland.

Artikkeltags