Gausta-snøscooter fikk Rjukanbesøk

FAVORITTMESSA: Teknikk og Industriell Produksjon, på folkemunne fortsatt kalt mekken, har som fast rutine å dra på Norges største motormesse Oslo Motor Show, sammen med lærer Erik Wang.

FAVORITTMESSA: Teknikk og Industriell Produksjon, på folkemunne fortsatt kalt mekken, har som fast rutine å dra på Norges største motormesse Oslo Motor Show, sammen med lærer Erik Wang.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Power Sport i Atrå er på Oslo Motor Show i Norges Varemesses haller på Lillestrøm og viser stolt fram en Lynx spesialsnøscooter som de leverer seks av til Gausta Skisenter. Litt ekstra stas er det når 1TIP fra Rjukan vgs kommer innom.

DEL

RETT FRA OSLO MOTOR SHOW TIL GAUSTA SKISENTER Oslo Motor Show har et vell av alt med motor - og tinndølene er tilstede der det skjer. Hans Petter Slettemo fra Power Sport i Atrå tar godt imot grunnkursklassen fra Rjukan videregående skole. Teknikk og Industriell Produksjon, på folkemunne fortsatt kalt mekken, har som fast rutine å dra på Norges største motormesse. Og i år har de kost seg så mye at de egentlig ikke vil dra hjem. Messa er tross alt åpen både lørdag og søndag også. Det står "Vennligst ikke rør" på scooteren som har en godt innpakket utstillingsdokke som vakt, men elevene fra Rjukan får lov når vi skal ta bilde.

Spesiallaget Gausta-scooter
- Det er en bredda og senka Lynx som har ekstra lavt tyngdepunkt for å være så stødig som mulig. Spesiallaget for skisentre, med veltebøyle og lys, og egen snøbrems bak, forteller Slettemo.
- Denne skal opp på Gausta Skisenter, og har fått den nye Gausta-logoen på framme på visiret. Gaustatoppen Skisenter har kjøpt tre av disse ifjor og har bestilt seks. Det er disse som brukes på de store skisentrene i Østerrike og Sveits også, finskprodusert fra BRP-konsernet. Gausta er veldig fornøyd med dem, sier Slettemo, og forteller at de er en meget viktig kunde for Power Sport.
- Ja, de har kjøpt 12 maskiner av oss de siste to åra, forteller Slettemo, og nevner firhjulinger og annet. BRP er et veldig stort konsern, som har 52 prosent markedsandel i Norge, og derfor viktig for oss også, sier Slettemo.

Mye spennende
Elevene har vidt forskjellige preferanser for hva som er mest stas på messa. Noen sier sportsbiler, andre veteranbiler, mens lastebil og cross og motorsykkel er tingen for andre. Ingen melder uoppfordret el-bil, selv om det er noen spenstige av dem her også. Joda, alt med motor er kult, ingen tvil om det. Men det er jo litt spesielt når det er andre fra Tinn å se på messa også. I år er det dessuten ekstra mange tinndøler på messa. De er litt overalt, for motorinteressen i Tinn er påtagelig. Flest fra veteranbilmiljøet, men tinndøler liker å dra til by'n og få med seg messe.

Artikkeltags