Inviterer veteran- og sportsbiler til treff lørdag - uansett vær!

TRIVELIG BILTREFF: Storgata blir stengt på Bilens Dag der alle med sportsbiler og veteraner får gratis bevertning hvis de stiller med bil. Bildet er fra treffet i 2015.

TRIVELIG BILTREFF: Storgata blir stengt på Bilens Dag der alle med sportsbiler og veteraner får gratis bevertning hvis de stiller med bil. Bildet er fra treffet i 2015. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Lørdagen er det Bilens Dag for 21. gang, og samtidig er det 16. gang det inviteres til veteranbiltreff i Storgata. Nå krysse sdet fingre for at regnet holder seg unna. Men du inviteres uansett!

DEL

BILENS DAG Veteranbiltreffet på Bilens dag er en tradisjon, og nå er det Rjukan & Tinn Motorhistoriske Klubb som er kommet inn som en samarbeideidende part til RA og Radio Rjukan.
- Vi håper på mye å se på på lørdag, og følger spent med på langtidsvarselet, for det varierer flere ganger om dagen, sier John Ausland fra arrangøren.
- Alle som har en veteranbil, en sportsbil eller et spesielt kjøretøy utenom det vanlige, er velkommen til å sette hverandre i stevne i Storgata. Alle som kommer med bil, og står der minst fra klokka 11 til 14 får gratis bevertning, forteller leder for arrangørklubben John Ausland.

Må ikke være strøken
Han understreker at biler i alle vedlikeholdskategorier er velkomne.
- Litt rust hører med, så gjerne en bruksveteran, eller en under restaurering. Det er veldig artig å se sjeldne bilmodeller uansett, sier Ausland. Rekorden fra tidligere treff er 47 kjøretøy.
- Det hadde vært moro å slå den rekorden i år, så vi krysser fingrene for art været blir bra, og at vi unngår regn, sier Ausland, som innser at været avgjør arrangementet. Nå tåler også veteran- og sportsbiler regn, men det er rart med det. De fleste liker ikke å ta ut bilen når det er vått eller øser ned, så arrangementets suksess avhenger ret tog slett av været.
Uansett vær, tar du med bilen, blir du belønnet med bevertning til de som er med i bilen.

Gratis bevertning
- Men det er det som er det fine. Du trenger jo ikke å stå pal vel bilen. Meningen er å sette den fra seg, får litt gratis bevertning og kose seg i byen, sier Ausland, som også nevner at man jo kankose seg med turbadurkonserter underveis.
- Det viktigste for oss er å lage liv i byen, og få fram noen av alle de artige kjøretøyene som fins i Tinn, sier Ausland.
Alle som tar med et spesielt kjøretøy og stiller den ut noen timer får altså som vanlig gratis bevertning på konditoriet, for alle i bilen.
- Det er lokkematen fra RA og lokalradioen, som sponser det gildet, sier Ausland.

Artikkeltags