Frank Mosvold har hatt så stor tro på barnefilmen Elleville Elfrid at da de ikke fikk forhåndsstøtte til prosjektet fra filmfond i Norge, gikk han til det skritt å pantsette leiligheten han har i Gaustatoppen Panorama, og som han kaller "hytta". Det har han gjort uten å fortelle det til kjæresten, og i håp om at han skulle slippe å fortelle det. Nå kan han puste lette ut for billettsalget går nemlig veldig bra.
- Jeg er fortsatt veldig nervøs, men siden vi ikke fikk finansieringen vi trengte, så jeg krysser fortsatt fingrene, sier produsent Frank Mosvold, som nå er klar til å øke målsetningen.

35.000 på 10 dager
Elleville Elfrid har solgt over 35.000 billetter på 10 dager på kino, og har inntatt en fjerdeplass på Topp 10-lista over kinofilmer i Norge. Målet Frank satte for at det skulle gå bra er 50.000 solgte billetter på filmen som foreløpig er solgt til 30 land, og har samtidig hatt premiere i Danmark og Finland.
- Ja, det ser ut til at går bra. Hytta er vel snart redda, ler Mosvold som har gledet seg over responsen.

Filmen har fått gode kritikker både Norge og Danmark, med mye terningkast fem.
- Det som er ekstra moro, er at filmen har gått veldig bra på kino i Danmark også, forteller Mosvold.

Der går filmen under navnet Ellevilde Ella, gått inn som nest beste nykommer etter en ny Klovn-film.

Dansk skryt
Den danske anmelderen Helle Sihm i Dagbladene Bureau skryter filmen opp i skyene.
- Ikke bare er Ellevilde Ella en glimrende småbarnsfilm, den er en overdådig demonstrasjon av hvor høyt over amerikansk underholdnings bigotte begrensninger ekte skandinavisk åpenhet og fordomsfritt storsinn kan være. Så uansett alder, farge og rase - se den! Det er veldig uvanlig at en norsk film får utenlandspremiere samtidig med at den premierer i Norge.


- Utrolig morsomt, men jeg har jo hatt tro på at det skulle bli suksess. Jeg vil jo svært gjerne beholde hytta på Gaustablikk. Jeg stortrives i løypene og i Gaustatoppen Lodge, og ikke minst også på Rjukan Kino, der jeg ofte er for å se fersk film, sier Mosvold, som er begeistret for Verdensteateret.
- En fantastisk bygning og en veldig flott kino. Et sted der det er lett å få en veldig god kinoopplevelse. Nå ser det ut til at jeg kan fortsette med det, ler Mosvold.

Gimpvilles første animasjon
- Nå er jeg ikke helt objektiv, men jeg synes Gimpville har gjort en fantastisk jobb på animasjonene, og jeg synes det er blitt en veldig god film. Det er første gang det norske selskapet Gimpville, som er basert i Oslo like ved der jeg holder til, har gjort all animasjonen i Norge, og det er et strålende arbeid, sier Mosvold om selskapet som står bak effektene i storfilmene Bølge og Skjelvet.


- Det er kjempegøy at den har fått så gode kritikker. Og det er gøy at den lille jenta jeg har skapt skal ut til så mange land, sier Mosvold om filmen som har inkludering som tema.
- Jeg synes det er et fint budskap nå om at alle skal være venner, og inkludere alle i fellesskapet, sier Mosvold, og høyner besøkmålet.
- Ja, nå håper vi skal passere 50.000 og drømmer om 100.000 i besøkstall. Da er hytta iallefall redda, sier Mosvold.
- Vi elsker å være på Gaustablikk. Det er et fantastisk sted, sier Mosvold som antyder at det kan bli mer Elleville Elfrid.
- Vi håper det går så nå bra at vi kan lage en oppfølger. Vi har iallefall noen idéer rundt det, og jeg håper jeg slipper å pantsette hytta igjen. Men nå gleder vi oss over at denne går godt på kino, avslutter Mosvold.