Anne Svånaug Blengsdalen, oppvokst i Tinn, kom med denne oppfordringen i Laagendalsposten forleden:

Fredag 25. februar er det gode grunner for alle folkemusikkinteresserte til å komme på konsert, boklansering, feleutstilling og dans i Lågdalsmuseets storsal. Sju dyktige felespillere gjester Kongsberg denne kvelden. En av dem er Lars-Ingar Meyer Fjeld, som også har skrevet bok om felemakeren Olav K. Venås. Han leder konserten i kombinasjon med smakebiter fra boka.

Den tradisjonsrike Markenskappleiken ble avlyst i år på grunn av all uvissheten omkring smittesituasjonen. Det skapte nok stor skuffelse blant utøvere som pleier å delta. Til gjengjeld arrangerer Kongsberg Spel og Dansarlag, som vanlig, den tradisjonelle konserten på fredagskvelden, en riktig storsatsing. Her deltar Birgit Haukås, Tinn, Svein Olav Krontveit, Rauland, Tone Anne Tveiten, Gransherad, Mattias Thedens, Oslo, Per Anders Buen Garnås, Bø og vår egen Kenneth de Gala.

Lars-Ingar er en av våre dyktigste, unge utøvere på hardingfele. Han er opprinnelig fra Sandefjord, men er nå bosatt i Bø. Musikalsk har han fordypet seg i tradisjonen fra Tinn og Tuddal. I tillegg interesserer han seg for felemakeri. Gjennom noen år har han studert felemakeriet til Olav K. Venås fra Gransherad. Nå har arbeidet resultert i en rykende fersk bokutgivelse der han tar for seg biografi, inspirasjonskilder og feleproduksjon, i særdeleshet det felemakertekniske ved Venås sine instrumenter. Boka er rikt illustrert med foto av både feler og felespillere. Det har også blitt plass til noen små biografier om felespillere som benyttet Venåsfeler.

Felemakeren Olav K. Venås ble født i Gransherad i 1877 og laget sine første hardingfeler allerede på slutten av 1880-tallet. Allerede før århundreskiftet var han nærmest en fullkommen felemaker, vel 20 år gammel ble han omtalt som et geni på sitt felt.

Lars-Ingar leder kulturkvelden og suppleres av de seks spelemennene som alle spiller på Venåsfeler. Det vil også være en utstilling med instrumenter av felemakeren som viser hans allsidige produksjon, som strakk seg over 60-70 år.

Etter konserten blir det spel og dans, servering og mulighet for å kjøpe signert eksemplar av boka. Velkommen unge og eldre, små og store