Årets Sommerles-kampanje nærmer seg slutten. Barn fra 1. til 7. trinn har i hele sommer kastet seg med på en lesekampanje med spennende premier og gode bøker.

Lesing på ferie

Birk Bertheussen (6) har lest mye i sommer, og fått mange premier. En av grunnene til at han ville på Rjukan Bibliotek var fordi han mistet en av de på badetur i Tinn. En av premiene var en haitann, og den ble glemt på badeplassen. En ny tann ble selvfølgelig ikke noe problem.

- Vi var på badetur, og så la jeg fra meg tannen ved klærne mine. Vi kjørte av gårde, og etter 10 kilometer i oppoverbakke, spurte jeg mamma hvor tanna var. Hun sa den var nok glemt, og da ble jeg litt lei meg, forteller Birk Bertheussen.

Birk er glad i å lese, og synes det er gøy å samle poeng samtidig. Han er på nivå 40, og krysser fingrene for at han når nivå 50 før Sommerles 2021 er ferdig. Da får han en ny premie, nemlig en spydspiss!


Best når mamma leser

- Jeg liker å høre på lydbok, men det beste jeg vet er når mamma eller pappa leser for meg. Favorittbøkene mine er LassjeMajas Detektivbyrå, jeg har lest mange av de, forteller leseglade Birk.

I det han forteller om favorittbøkene sine, snubler mamma Tanja Bertheussen over en helt ny bok i LasseMajas Detektivbyrå. Den blir lånt med en gang.

Birk går i 1. klasse, så dette er første gang han deltar i Sommerles. Nå skal familien tilbake til Kristiansand, og Birk kan glede seg over en ny LasseMaja-tegneserie på vei hjem. Kanskje den siste premien ikke er så langt unna?

Deltakertallet stupet i 2021

Sommerles er en digital lesekampanje for alle i 1.-7. klasse, som starter 1. juni og varer helt til 31. august. Det har blitt en populær kampanje for å skape leseglede for skolebarn. Skolebibliotekar Sanja Pasovic synes kampanjen er veldig fin, men bekymrer seg litt over nedgangen i år.

- I fjor lå deltakerne på 52 prosent for barn i Tinn, men i år ligger det på 34,2 prosent. Det er vi ikke så fornøyd med, og håper det kan ta seg opp igjen. Vi hjelper så klart med registrering og sånt hvis folk kommer og spør, forklarer Sanja Pasovic.

Deltakerne kan lese nesten hva som helst av bøker! De kan også lytte til lydbøker eller bli lest for av mamma, pappa eller noen andre som er flinke til å lese.