Det har vært kjent at Rjukans historieinteresserte Bjørn Iversen har deltatt i en rekke norske filmer og da ofte som militær, eller tysk offiser, og det er nettopp det han ble hentet inn til å være også i dokudramaet Nordlands Jeanne d'Arc som har premiere på nyåret 2021. men at han skulle få æren av å være først ut i traileren som ble sluppet tirsdag var en overraskelse. Iversen deltar i to av traileren første sceneklipp, der han tar imot toget som kommer, samt når han sjekker papirene til hovedrollen Liv Grannes, spilt av Julie Christensen Valla. Liv Grannes var gift med ingen ringere enn Jens Christian Hauge, og er Norges høyest dekorerte kvinnelige krigshelt, og nå kommer filmen som skal fortelle om hennes glemte historie. det er klart at NRK har kjøpt rettigheter til å vise filmen, som har et budsjett på 4,5 millioner kroner.
Her ser du den rykende ferske traileren til "Nordland Jeanne d'Arc":

Bekrefter
- Joda, det stemmer det, filmen ble ferdig i sommer, og skal ha premiere på nyåret. Jeg er invitert opp til Nordland på kinopremiere neste år. Moro at jeg er med i traileren også, sier Bjørn Iversen, som hadde rolle i Hollywood-produksjonen Snømannen. Der opplevde han til tross for en i utgangspunktet stor rolle å nesten bli borte i klippen i en film som mange kritikere mener er skamklipt og usammenhengende. Bjørn Iversen er også med i "Kampen om Narvik - Hitlers første nederlag" som også får utsatt premiere i 2021.
Iversen synes det er morsomt å bruke sin historie-interesse på å bidra til at norsk krigshistorie blir kjent på film. Han har dermed Tinns klart mest omfattende skuespillerprofil på imdb, der hans filmografi også omfatter statistroller i norske filmer som Max Manus og Kompani Orheim, den britiske filmen Age of Heroes, og okkupasjons-TV-seriene Frikjent og Kampen om Tungtvannet. I tillegg har han jobbet med mannen bak den nye filmen Fredrik Horn Akselsen før, i TV-filmen om krigshelten Gulosten.Norges høye
st dekorerte
Liv Grannes fra Mosjøen ble Norges høyest dekorerte kvinne etter 2. verdenskrig. Men både hennes bragder, og Stalin og Churchills «Operasjon Jupiter» på Helgeland, har likevel forblitt i historiens mørke. Liv giftet seg med en av historieskriverne: Jens Christian Hauge. Det hadde vært krig, kjærlighet og svindel. Dette trengte tydeligvis ikke å henge ved hans kone, men nå er det klart for å trekke frem hennes bragder.
Fredrik Horn Akselsen som står bak filmen mener det er på tide å trekke fram kvinnenes krigsinnsats. Det mente også Norsk Filminstitutt som har vært med å støttet prosjektet som er spilt inn på Sørlandet og Østlandet i sommer med 600.000 kroner. Akselsen har også skrevet manus til Seriemorderen i Orkdal, historien om Arnfinn Nesset, som nylig ble sendt på TV2, og har laget flere dokumentarer, blant annet Blackhearts (VGTV), Jakten på nordlyset, Vikings vs Wolves m.fl. Han er også kjent for Gulosten (NRK), som også er gitt ut som bok, der Bjørn Iversen også hadde en rolle. Akselsen, som har bachelor både i filmvitenskap og film- og TV-produksjon, står bak både manus og regi til denne nye filmen, som er produsert av produksjonsselskapet Nordicstories Nord AS.

Spionthriller
I konsulentvurderingen til Norsk filminstitutt (NFI) sin begrunnelse for at de støttet prosjektet kan vi lese:
"Den ukjente historien om Liv Grannes står ikke tilbake for de mest spennende spionthrillere, og er fra vår egen virkelighet. Liv Grannes er den høyest dekorerte norske kvinne fra 2. verdenskrig, men hennes historie er helt ukjent. Teamet har fått tilgang til Livs sønn og etterlatte brev og dagbøker som gir en unik tilgang til Livs stemme og perspektiv i det kaos hun navigerte seg gjennom i løpet av krigsårene. Slik sett blir dette også en fortelling om det å stå i kaos og krig, og være en aktivt handlende person hvor ens moralske kompass og menneskekunnskap er hva man kan navigere ut fra. Filmen retter seg mot en bred norsk målgruppe i flere alderssegmenter. Regissør Fredrik Horn Akselsen har vist et særegent talent i å finne frem til kompliserte fortellinger fra vår nære historie, og å gi en nærhet og innlevelse til karakterer som har stått i krevende prosesser, og gjenskape disse på en måte som gir engasjement, innlevelse og refleksjon også over vår egen tid. I tillegg til å kaste lys over en ukjent helt fra vår nære historie, tror jeg Nordlands Jeanne d’Arc vil bli en spennende og tankevekkende film om en ukjent hemmelig agent, som også vil gi oss perspektiv på vår egen samtid."