Gå til sidens hovedinnhold

Ble nektet å hjelpe til

Lang venting ved Heggtveitbrekka på fredag, men den kunne vært kortere.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg kom fra Rjukan og ble stoppet av en politimann, som sa at det var stengt i Heggtveitbrekka. Det var tre som hadde falt over vegen. Jeg ville gå bort for å se, men det fikk jeg ikke lov til.

Men jeg har motorsag i bilen, så jeg kan være med å rydde, sa jeg. Nei må ha forsikring for å gjøre noe her, sa politimannen. Jeg sa at jeg hadde kjørt motorsag over seksti år, men det spilte ingen rolle. Det var en eldre kar som også bød seg til å hjelpe, men fikk ikke lov. Erfaring og praksis teller ikke i Norge lengre, men har en ett kurs så er det bedre.

Vi var over 30-40 biler som venta i over en time. Da kom en bil fra E verket og en til i gjennom. Da sa jeg at nå må vi vel komme forbi. Nei, måtte vente på en person fra fylke og kommunen for å vurdere om det var trygt å kjøre.

Kunne ikke vurdere det en gang, en må begynne å lure.

Dette kunne vært ordna på ett kvarter til 20 minutter om vi hadde vært med, nå sto vi i en og en halv time.

Dessuten er det stengt på Tinnsjøstranda sa han. Det var en stein som låg i ene kjørebanen, bilene kom forbi før det ble stengt. Jeg så ett bilde som ei dame hadde tatt.

Jeg har vært vegarbeider i 30 år og vi prøvde å rydde så fort som råd for å få frem trafikken. Så kunne en undersøke om det måtte gjøres noen tiltak.

Vi ser det over alt her i landet, den sunne fornuften er helt borte. Skremmende.