Følger opp med romanen PIT

Ole-Petter Arneberg født og oppvokst på Rjukan er ute med sin bok nummer to med tittelen PIT

Ole-Petter Arneberg født og oppvokst på Rjukan er ute med sin bok nummer to med tittelen PIT

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Ole-Petter Arneberg fra Rjukan er ute med sin andre bok etter at han debuterte for ti år siden. - Jeg skriver om menneskers psyke på avveie, og kjærligheten så klart, sier forfatteren.

DEL

Etter sin debut for ti år siden kommer han nå med romanen PIT. Resultatet er en drøy, mørk og humoristisk bok. Etter selvmordet til hans beste venn og kollega Stein glir spillutvikleren Pit sakte mot oppløsningen. Han mister følelsen av tilhørighet til sine nærmeste og tilliten til samfunnet. I PIT skildres fortrengning av sorg, strøjobben ved en psykiatrisk omsorgsbolig, et parforhold som går i grus, doptrippene, sex forkledd som kjærlighet og kjærlighet forkledd som sex. Med selvdestruktivitet som motor pløyer romanen seg framover som en voldsom og utslettende maskin. Pit går inn i en psykose, og den eneste virkeligheten han klarer å forholde seg til er den han selv konstruerer.

- Det har vært interessant for meg å undersøke hvordan vi ser oss selv gjennom teknologi, hvordan vi finner identifikasjon på digitale flater, og gjennom sosiale medier. Pit har mistet sin følelse av identifikasjon i disse overflatene, og blir tvunget til å skape den når virkeligheten hans blir til Minecraft, sier forfatteren.

Ole-Petter Arneberg (32 år) er født og oppvokst på Rjukan.

Han debuterte i 2008 med kortprosasamlinga MEPÅNO. Også den nye boka er utgitt på Flamme forlag. Mens den første boka var på 93 sider, så er denne på hele 240 sider.

Siden Dialektprisen i Tinn deles ut i disse dager og det er fokus på språk, er det verdt å nevne at en liten passasje i boka – altså PIT- er skrevet på dialekt fra hjembygda.

Artikkeltags