Ukjent brannårsak

Artikkelen er over 2 år gammel

Den gamle strømløse garasjeanlegget på Fagerstrand brant ned til grunnen i natt. – Ingen katastrofe, sier Helge Songe, som våknet av blålys.

DEL

- Bygget var fra før krigen. Nærmest et skur med bølgeblikk, forteller garasjeeier Helge Songe.

- Helt merkelig hvordan brannen kunne oppstå. Det var ikke innlagt strøm i bygget, sier han.

Brannsjef Ken Espen Drager i Tinn brannvesen forteller at de fikk melding om «liten brann i uthus» klokka 02.04 natt til tirsdag.

- Dette ble håndtert av brannbil fra Rjukan og totalt fire mannskaper. Når brannvesenet kom frem viste det seg at det var en større garasje, rundt 25 ganger 2 meter på Fagerstrand, forteller han.

Når brannvesenet kom frem var det et stort bål som møtte mannskapene og mye av garasjen hadde rast sammen.

-Vi hadde nok vann og hentet ekstra vann fra Tinnsjøen. Det var vindstille når brannvesenet arbeidet. Arbeidet var ferdig cirka klokka 06.00, opplyser han.

-Brannårsak?

- Ukjent årsak til brann. Det var en garasje uten strøm, forteller han.

Det var ingen fare for spredning til andre hus i det vindstille været. En forbipasserende bilist skal ha sett brannen og varslet brannvesenet. Huset til Helge Songe ligger vel 70 meter fra garasjen. Han våkent av blålys og slukkeaktiviteten.

- Aldri noe hyggelig å våkne til en brann, men selve garasjen hadde ingen stor verdi. Dessuten var det ikke fare for spredning.

-Verdier i garasjen ?

-Ja det var noen verdier der. En hyttenabo hadde en større gressklipper og en båt lagret der blant annet. Sønnen min hadde også noen saker lagret i et rom der. Sjøl mistet jeg sommerhjulene, en gressklipper og en påhengsmotor, sier han.

Artikkeltags