– Vi planlegger ikke bare én kveld, men flere kvelder. Vi vil arrangere Rjukanmesterskap i quiz. Men vi er spent på om det er interesse for det, fordi vi kan ikke sette i gang uten det, innleder kommende quizmaster Vidar Stang.

Det er altså snakk om ti torsdager utover høsten – og startskuddet går 14. oktober.

Vil ha folk ut igjen

Startskuddet i oktober er med forbehold om at nok lag melder seg på.

– Vi håper at folk kan tenke at dette er gøy og stille med lag. Vi må ha et visst antall lag før vi kjører i gang, og vi vil gå ut nå for å si at folk må melde seg på, forteller Stang.

Tidligere har Sandviken camping arrangert quiz-kvelder i bygda, til stor begeistring.

Og det har også vært en tradisjon hos Onkl Sam – men det var før nåværende eier Per Oddvar Thomter overtok skuta.

– Det er lenge siden alt nå, egentlig. Vi vil ha folk til å komme ut igjen, sier teknisk ansvarlig for den kommende quizzen, Anita Amalie Foss.

– Det blir da maks fire på hvert lag, så de kan sitte på bordene her tett inntil hverandre igjen. Men det kan være to, og en alene også, hvis man skulle ønske det, sier hun.

De vil også oppfordre til å ha med seg en av den eldre garde på laget, dersom man kunne tenke seg å være med.

– Det blir litt for å få ut de eldre, også. Hvis du har en nabo som sitter alene, så ta med naboen!

– En skikkelig bøtte

Selv om planleggingsfasen ikke er over ennå, er allerede noen detaljer på plass.

Det blir 30 spørsmål hver torsdagskveld, fordelt på to omganger med en pause imellom. Da blir det også underholdningsinnslag og man kan få forfrisket seg i baren om nødvendig.

Når quizzen er over for kvelden, retter lagene hverandres ark.

– Vi har tenkt å kåre Rjukanmesteren, det beste laget etter de ti omgangene. Det gjelder å være med alle ti torsdagene, hvis ikke går du glipp av de poengene, sier Stang og legger til:

– Onkl Sam har satt opp en pokal på dette, så det blir en skikkelig bøtte! Men den er ikke helt klar ennå, fordi vi må vente og se om det blir lag før vi bestiller en pokal.

Nå håper de at tinndølene er gira på at det skjer noe sosialt i kommunen igjen, etter koronanedstengelser i lang tid.

– Hvis folk i Tinn vil at det skal skje noe, så må det brukes det de har. Det hjelper ikke om vi tre sitter her alene og quizzer. Det er litt hyggelig om det kommer et par folk, oppfordrer Foss.