"It all started here" er undertittelen til Jurassic World Dominion. Det er snart 30 år siden den første filmen Jurassic Park ble laget av Steven Spielberg, basert på den geniale romanen av forfatter og regissør Michael Chrichton som døde så altfor tidlig i 2008.

Jurassic Park-filmen var en av tidenes mest innspillende å kino, og har etter 5 re-releaser en total på nesten elleve milliarder kroner på kino. Og de fire andre filmen som er kommet etter er alle blitt suksesser. De to siste større suksesser enn den opprinnelige. Tilsammen har de fem filmene spilt inn - hold deg fast: vanvittige 40 milliarder kroner - bare på kino!

Så det er ikke rart det kommer en sjette film nå, fire år etter Jurassic World: Fallen Kingdom. Det som er rart er at det sies at dette er den siste som kommer. Så blir det opp til hver enkelt om de vil tro på det. Hvis denne tjener inn 16 milliarder på kino på et budsjett på tiendedelen, så kommer det nok både nr. 7 og 8, tenker Hollywood garantert.

- Store forventninger

- Jeg har store forventninger både til filmen og til besøket, sier kinosjef Robert Jenbergsen.

- Jeg har vær fan siden starten for snart 30 år siden, og jeg synes et er utrolig stilig å se disse dataanimerte dinosaurne. Det er ikke rart de er blitt enormt populære. Og jeg forventer at kinobesøket går i taket igjen, selv om det har vært stort besøk på Top Gun: Maverick. Akkurat nå er det de to storfilmene det gjelder den nærmeste uka på kino, og jeg anbefaler jo begge, sier Jenbergsen.

Felles for dem alle er at det du kan vente deg på kino fra fredag er et "pustfrarøvende" eventyr avslutter den nye trilogien, hvor gamle kjente fjes dukker opp. Jada, her er Sam Neill, Laura Dern og Jeff Goldblum i skjønn forening med Bryce Dallas Howard og mannen med tinndølslekt Chris Pratt.

- Det er jo ekstra stas at det er Tinns egen superstjerne i Hollywood som er med i disse filmene. Så nå få tinndøler komme seg på kino, oppfordrer kinosjefen.

Det er fire år siden Isla Nublar ble tilintetgjort, og dinosaurene lever nå side om side med mennesker over hele verden. Den skjøre balansen vil utfordre og forme fremtiden - vil mennesket klare å være planetens regjerende rovdyr, nå som den deles med verdenshistoriens farligste skapninger?

Den episke trilogien avsluttes med Jurassic World: Dominion. I siste kapittel smeltes universet sammen med Jurassic Park-serien, og fansen vil få et gjensyn med ikoniske karakterer som Alan Grant (Sam Neill), Ellie Sattler (Laura Dern) og Ian Malcolm (Jeff Goldblum).