Gå til sidens hovedinnhold

Coleminkai slipper album på debutkonserten lørdag

Artikkelen er over 1 år gammel

Når Per R. Syvertsen og Randi Mossing presenterer sitt duo-prosjekt Coleminkai i Rjukan Kino lørdag er det med et brak, med både debutkonsert og albumslipp

Albumet er det bare noen få som har hørt av de som har jobbet med prosessen, men de har sluppet en bitte-liten smakebit på facebook. Coleminkai består av de to godt rotfestede Tinn-artistene på hvert sitt felt Randi Mossing og Per R. Syvertsen. Vi forbinder Randi med diverse kulturarrangementer og fra hennes bokbad, og Per fra sin musikertilværelse blant annet med konserter å Rjukan Rockfestival, og som kreativ oppfinner av både gitarstemmer og industrioppfinnelser med en rekke patenter. Nå har de funnet sammen i fruktbart samarbeid i duoen Coleminkai, som er utledet av melankoliens tilstedeværelse i musikken.

Flyter sammen
- Det var Randi som kom med idéen til bandet, og det viser seg at vi faller fint sammen, sier Per, og derav navnet på debutalbumet som slippes i salg på lørdag også i fysisk form - der det er til salgs under konserten i Rjukan Kino lørdag kveld.
- "Confluence" betyr å flyte sammen, og det er de vi gjør, vi har funnet sammen i dette prosjektet, og vi gleder oss veldig til å presentere det for publikum, sier Per, som forteller at det er nerver i bildet, selv om de er godt scenevante fra før.
- Jeg sa til Randi at det hadde vært best om vi ikke så publikum, ler Per, og viser at at det kommer til å være mye kjente i publikum lørdag.
- Nerver blir det, men det går vel bra, tror Randi, som er mest inspirert av jazzen, mens Per er mest kjent som bluesmann. Det har likevel vært lett for dem å finne tonen samarbeidet.

Navnet
- Og navnet, er det et anagram?
- Det var det Per som kom med, og det er riktig at det er et slags anagram. Det spiller på melankolien (Red. amn.: Melancoli/Melacholia) som ligger i bunnen for det musikalske. Vi lager allmusikk og tekst ved hjelp av min stemme og en spesialstemt akustisk gitar, og resultatet er nyskapende musikk inspirert av vannene, elvene og skogene i Tinn, mener Randi, som finner sin inspirasjon i Billie Holiday, Radka Toneff og Sidsel Endresen, i tillegg til folketoner. Pers gitarspill er mangefasettert, men har inspirasjon fra Al DiMeola, Sergio Altamura, og har en forkjærlighet til bluesen. Vi får høre i Verdensteateret hva det er blitt til, når det slippes for publikum lørdag.

Billettene går unna
- Billettene har gått unna fra rjukankino.no, men det blir nok billetter å få i døra likevel på lørdag. På konserten har vi et samarbeid med Kamerina Kulturverksted og kulturkontoret, og det blir drikke å få kjøpt i foajeen på kinoen. Onkl Sam hjelper oss med å være der, så vi inviterer alle til å komme, sier Randi Mossing, som er spent på mottakelsen.
- Å debutere på hjemmebane har en ekstra nerve, men den skal vi bruke på beste måte, sier hun, og får bifall av Per R. Syvertsen.