Gå til sidens hovedinnhold

Da Hellik Teigen tilbød seg å gjøre Rjukanbanen og fergene til spiker helt gratis

Rjukanbanen har postet det første tilbudet Hydro fikk fra skraphandlerfirmaet Hellik Teigen for å sanere Rjukanbanen med MF storegut og DF Ammonia på facebbok.

I slutten av uka inntar filmsirkuset til Nordisk Film Productions AS Mæl med stasjonsområdet og fergene til nok en filminnspilling. men filminnspillingen "Kampen om Narvik" som bidrar til stor omsetning i Tinn om dagen, og som igjen setter Rjukan på kartet kunne det lett vært utelukket at den hadde foregått i Tinn dersom planene om å sanere hele anlegget hadde gått som planlagt. Alt, fra ferger og jernbane inkludert skinner og det hele kunne nemlig vært spiker idag.

- Utrolig glade
Med den korte og tydelig lokoniske kommentaren "Vi på Rjukanbanen er utrolig glade for at denne forespørselen aldri ble gjennomført." har Rjukanbanen postet det nedenstående bildet av brevet med tilbudet om å gjøre det som idag er en grunnstein i Verdensarven til spiker i 1996.
Etter det brevet for 23 år siden har Rjukanbanens Venner tatt vare på anlegget før det igejn var snakk om åat det skulle bli drift. takket være mange ildsjeler og Tinn kommune som så et framtidig potensial i den gamle banen, eksisterer den idag som en grunnstein i verdensarven.


Her er brevet Rjukanbanen postet på facebook dagen før Mæl er sted for filmopptak igjen. (Klikk på bildet for større utgave. )