Holdt generalprøve på Reisen til julestjernen

REISEN TIL JULESTJERNEN: Forestillingen inneholder dans, skuespill, humor og selvfølgelig en god porsjon julestemning.

REISEN TIL JULESTJERNEN: Forestillingen inneholder dans, skuespill, humor og selvfølgelig en god porsjon julestemning.

Av

Det er hektisk når 75 små pluss foreldre forbereder seg til de store forestillingene på danseforestillingen Reisen til julestjernen i Verdensteateret. Fra torsdag kan du se en imponerende forestilling med uovertruffen spilleglede.

DEL

PREMIERENERVER FOR ALVEDANSDet var generalprøve i kinosalen søndag, og det viser seg at det fortsatt er endel som må øves inn for at det skal gå på skinner i forestillingene førstkommende torsdag, lørdag og søndag. Instruktør Mette Alvefoss hadde sin fulle hyre med å koordinere de mange i Alvedans som skal på den ikke altfor store scenen i Verdensteateret Rjukan kino. For scenen blir liten når 75 barn skal utpå, fra de minste til de største, som kommer fra Tessungdalen og Tinn Austbygd i øst til Rauland, Åmot, Dalen og Haukeli i vest. Det er faktisk flere fra bygdene som er med i Alvedans enn fra Rjukan, som selvfølgelig også er representert.

Foreldrealver arrangerer
Det er foreningen Foreldrealver DAnseskole som arrangerer, for uten aktive foreldre hadde Alvefoss ikke klart å få det til.
- Det er de som står på for at vi skal få det til. Uten dem hadde det ikke blitt noe, sier Mette Alvefoss, som brenner for dansen og at de små skal få bevege seg på en scene. Forestillingen Reisen til julestjernen er skrevet og instruert av Alvefoss, som tar hundrevis av spørsmål og ønsker om oppmerksomhet med stor fatning.
- Det hender at jeg må bli litt tydelig, for de er så spente at de ikke klarer å la være å spørre om alt mulig, og gjerne på litt feil tidspunkt, ler Alvefoss, som gleder seg til å se når alt er på plass.

Vanskelig å gjemme seg
For det er unektelig en tøff generalprøve, som må stanses flere ganger.
- Det er nok min feil, for noen har ikke vært med før idag. De som reiser lengst. Og de vet ennå ikke helt hvor og når, men vi skal nok få orden på det, sier Alvefoss.
De minste er nisser, og har som oppgave å sprette rundt, sitte og ikke minst gjemme seg når det kommer noen nye på scenen. Det å gjemme seg er det vanskeligste, tydeligvis. Men vi ser at uansett blir dette minst like sjarmerende som ifjor. Nå er enda flere med, og det er litt av en logistikk som må til.

Premiere torsdag
Torsdag er det premiere, og billetter til forestillingen, samt til lørdag og søndag ligger ute på eBillett.no, samme system som kinoen benytter. Det er allerede halvsolgt i samtlige forestillinger, så vent ikke for lenge.
- Eventuelle usolgte billetter i døra, forteller foreldrealv Johanna Lötjönen. De håper og regner med fullt hus alle dager.
Man kan se på ebillett.no om det er billetter igjen.
- Men vi selger alt som er igjen i døra, og det er virkelig verdt å se, også om man ikke har noen man kjenner på scenen, sier Lötjönen.

Profesjonelt opplegg
Det er virkelig julens forestilling vi får med de 75 alvedanserne. Der vi får vite at kongen har mistet sitt eneste barn Gulltopp. Her er det et helt kongelig hoff, en ond greve, nissefar og alle hjelpenissene i full utfoldelse i en forestilling i flere akter. Scenen er fylt med rekvisitter, der noen er spesiallaget for anledningen. Samtidig er det dekorert med julepynt og julelys, med en profesjonell scenografi og Jostein Dullum som styrer lys og lyd. Det er virkelig verdt å få med seg før julestria setter inn. Det kan gjøre både jula og stria litt lettere.

Artikkeltags