Gamer og døgner på påske-lan i Rjukanhuset

Artikkelen er over 1 år gammel

Et skikkelig påske-lan har inntatt Rjukanhusets storesal, og nå døgnes det til den store gullmedalje på Fortnite, CS, Assassins Creed og GTA, kaffe, energidrikk og påskesnop.

DEL

GAMING-PÅSKE Mandag kveld var om lag 40 gamere igang på påskelan i Rjukanhusets storesal. Flere er venta inn i løpet av tirsdagen, og i praksis er det plass til et par til, for det er rigga så det er plass til minst 50. Og det games over en lav sko, selv om det også går i litt filmtitting, internett og diverse underveis. Arrangørene Olav Snorre Larsen og Kristoffer Sauro Calderon er svært fornøyde.
- Det går bra. Vi hadde småtrøbbel før vi dro igang, men med hjelp av Tinn Energi kom vi igang til tida, og nå er alle kobla opp og har det gøy, sier Calderon, og forteller at det går i mye ulikt av spill. Blant deltakerne som er fra 12 til oppe i 50-åra. Underveis er det konkurranser i ulike spill, som i Fortnie og Minecraft.
- De to gutta der grusa alle i fortnite istad, sier Calderon, og peker på to av de yngste som sitter helt på hjørnet.

Fortnite-eksperter
Det er 14 år gamle Håkon Berg Martinsen og Sander A. Hansen som vant Fortnite-konkurransen.
- Så dere er mestere i Fortnite dere, eller?
- Ja, det stemmer det. Fortnite er favorittspillet vårt nå, sier Sander.
- Hvorfor Fortnite?
- Fortnite er så bra spill for alle. Det er nok det mest populære akkurat nå, og så er det litt barnevennilig, sier 14-åringene, som storkoser seg.
- Det er kult at det bli lan her, og at vi har fått lov å være med, mener Håkon.
- Men blir dere ikke trøtte?
- Jo, vi blir litt trøtte, men vi pleier å spille gangske lenge, så vi er vant til det, sier gutta som er litt eksperter i Fortnite og som har fått lov å være der hele tida under oppsyn av arrangørene.
- Vi pleier å døgne når de får sjansen. vi er ikke sikker på om det er så sunt, men gøy er det!
Inne mot veggen sitter tre andre av de yngste i 13-14 års alderen.

- Ikke annet å gjøre
Det er Ask Morande, Sebastian Rist og Tuva Marie Nøstebø.
- Det er kult. Vi hadde ikke noe annet å gjøre i påskeferien i alle fall, så da var dette perfekt, mener Sebastian Rist.
Det er gøy å spille, og selv om vi ikke kjenner så mange her, bare noen, så gjør ikke noe, sier Tuva Marie Nøstebø, som har pappa med et annet sted i lokalet.
- Vi spiller ofte over nettet. Men ikke alltid samme spill GTA, CS, Snow, Overwatch er favoritter, Owerwatch ligner litt på CS (Counter Strike), forteller Sebastian, som forteller at de planlegger å være her helt til slutt, tror de.
- Vi skal være her, men sover hjemme, forteller Ask Morande.
De spiller ellers hver dag til vanlig.
- Mer enn det som er sunt, det er jeg sikker på, mener Sebastian.

- Man kan jo bli bedre i språk og reaksjon, og så bruker vi jo hjernen litt i tillegg, så jeg tror vi blir litt smartere også, kontrer Tuva Marie. Hun er en av jentene som er i klart mindretall.
- Tirsdag kommer det bnoen flere jenter, å da rettes prosenten litt opp, forteller Calderon.

Fått mye hjelp
- Det er veldig gøy og det går egentlig enda bedre enn forventa. Og som du ser har elektro på videregående skole har satt sammen et strømskap og Bilfinger har bidratt med 63 Ampere strømkabel, så da funker det bra her, sier Calderon, som får med seg andre ting som skjer i verden også.
- Ja, jeg har fått med meg at det brenner i Notre Dame. Det er veldig trist så vi er ikke helt ute av verden, sier Calderon, før han setter seg til for å game litt mer. Suksessen borger for at det blir flere påsker med lan på Rjukanhuset.
Nå skal det i første omgang games til onsdag ettermiddag, og da skal de mange trøtte ungdommene i alle aldre få tatt igjen litt søvn. Godt det er påskeferie en stund til!

Artikkeltags