Rådmann-ditt svar står ikke til troende

Av
DEL

LeserbrevDet har nå vært flere innlegg etter at rådmann har foreslått nedleggelse av Hovin som bygd som bør skape ettertanke blant politikerne våre, helt uavhengig av hvilket parti de tilhører.
Vel er det så at rådmann sin jobb er å ivareta en forsvarlig økonomisk styring av en kommune, det sier seg selv. Men Kommunens ledelse har også en plikt til å ivareta den samfunnsmessige utviklingen og trivselen også. Og det gjelder hele kommunen!
Hovin grendelag har vært invitert til å uttale oss om kommunedelplaner, vi har vært med i møter sammen med kommunen og alle de andre utviklingslaga i Tinn for å se hva vi kan gjøre for å få til en utvikling av turismen i alle bygdesamfunn. Dette har vi sett på som svært positivt og noe vi kan få til med å dra sammen om et felles mål.
Hva er vitsen med det? Dere ønsker ingen utvikling i Hovin og dere står heller ikke for det som er vedtatt i planer allikevel. Når det klemmer rundt det økonomiske så kan alt glemmes. Slik føles det for oss som bor i ei lita bygd og har optimisme. I de senere år så er den flere barnefamilier som har etablert seg i bygda. Grunnen er at Hovin og Tinn har vært et godt sted å bo. Jeg er redd en resignasjon vil være resultatet om rådmannens raseringsforslag går igjennom, og vi kan glemme videre utvikling.
Det har blitt skrevet mye om Skolen og barnehagen vår, og jeg går ut ifra at signalet er mottatt! Jeg vil allikevel påpeke at foreldrene i sin tid aksepterte at mellomtrinnet ble flyttet til Atrå for at det skulle bli ro rundt de yngste av barna i bygda, det var en avtale den gang. Begrunnelsen er at det er uforsvarlig lange avstander å frakte småbarna hver dag. Den gang var det kun skoleelever, nå dras også barnehagen inn. Hvor i all verden er tankegangen? Ser dere ikke hva konsekvensene av hva dere foreslår er? Vi kan dessverre ikke stole på ledelsen i kommunen lenger.
Til rådmannens spekulasjon rundt økonomiske beregninger om fraflytting av barnefamilier fra bygda:
Jeg synes det er svært drøyt å kaste frem udokumenterte påstander som hevdes i rådmannens svar til Kjell Jarle Midtlyng. Enten får disse beregningene dokumenteres eller så får de trekkes!
Det er ganske så innlysende at følgekonsekvenser av raseringsforslaget er et helt annet tall enn 900 000,- i tapt inntekt for Kommunen.
Vi må nok en gang ha tillit til at våre folkevalgte ser alvorligheten i situasjonen og bruker fornuften nå som så mange ganger før.
Til sist vil jeg si, heia Søvei og resten av ungdommen i bygda. Dere har skjønt det!

For Hovin Grendelag.
Jan Granlund

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger.

Artikkeltags