Bunadsdiskusjon som har kommet helt ut av sine proposjoner.

Av
DEL

LeserbrevVi i Yota AS er veldig skuffet over alt skriverier på Facebook og i avisa når det gjelder vår systue angående bunadssøm og tradisjoner. Istedenfor å kritisere i media hadde vi satt stor pris på om visse kritiske røster hadde tatt en tur innom hos oss for å se på arbeidene og eventuelt kommet med konstruktiv kritikk. Vi oppfatter det svært lite profesjonelt å gå ut og kritisere uten å ha kunnskap om de arbeidene som er utført.
Vi har vært i kontakt med folk som syr bunader til daglig, og som roser arbeidene våre, mens dere som oppfører dere som bunadspoliti bare kritiserer uten å ha vært i kontakt med oss.
Dere skriver om tinnbunaden og tradisjoner. Når det gjelder tinnbunaden er det jo som dere helt sikkert er klar over en viss frihet til å velge mønster og farger på rosesømmen. Opp igjennom tiden har de forskjellige syerskene satt sitt eget preg på sømmen. Dette må jo fortsatt gjelde dersom det er snakk om tradisjoner.
Vår systue har brukt stoffer kjøpt inn lokalt på Atrå Handelslag og seinere i Austbygde. Arbeidene er i sin helhet frihåndsarbeid.
Vår syerske som er utdannet skredder har mange års erfaring med søm og brodering, og har ikke noen problemer med å se hvordan sømmer er laget, eller med montering, være seg skjorte eller drakt. Hun har sydd for husfliden i Granvin ( Hardangerbunad ), og hun har sydd skjorte til Hedmarksbunad. Broderiene på hedmarksbunaden er langt mer kompliserte og omfattende enn på Tinnbunaden. Hun har også sydd flere herrebunader fra Tinn og Vest-Telemark.
Dette borger for god kompetanse innen diverse former for søm.

For YOTA AS
Arne Heisholt
Ola-Leonard Kvålskås

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger.

Artikkeltags