Fronter eiendomsskatten

Av
DEL

LeserbrevJeg pleier ikke akkurat å hylle kapitalister, men nå gjør jeg et unntak. Da jeg leste intervjuet med Anders Buchardt i VG Helg 11/4 blei jeg positivt overrasket. Han er en av de store investorene i Gaustablikk-området og derfor burde det være av interesse for oss i Tinn hva han mener.
Han sier at de som har godt med jordisk gods, blir gjerne oppfattet som selvsentrerte, usolidariske og egoistiske. Dette bildet vil han ikke ha på seg og sier ifølge VG at han "gjerne fronter eiendomsskatten."

- Den skatten kommer samfunnet til gode. Vi som har råd til å investere i eiendommer, vi har råd til å betale eiendomsskatt, slår Anders Buchardt fast, og fortsetter : - Vi er alle tjent med å dele . At enkelte bedriftseiere som besitter enorme verdier, ikke forstår hvor viktig det er at de bidrar til velfungerende samfunn, det skjønner jeg ikke. Målet bør være at færrest mulig i samfunnet har det dårlig. Fra et rent egoistisk perspektiv er det så enkelt som at hvis samfunnet rundt deg ikke fungerer, så fungerer heller ikke forretningen din.

All respekt til deg, Anders Buchardt! Du har skjønt det.

Håper flertallet av partiene i Tinn også tar dette innover seg for å sikre gode velferdstjenester til innbyggerne i stedet for å kutte i eldreomsorg og kommunale tjenester.

Miland, den 20. april 2020

Steinar A. Miland

Artikkeltags