Gratulerer Erlan Netten!

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Dette er det beste innlegget jeg har sett om hvordan Tinn kommunes økonomi blir behandlet av ledende politikere. Uriasposten som du beskriver er helt riktig, men her blir det vel i overført betydning. Det er komm.direktørens RÅD som lider samme skjebne som Urias - en planlagt død for at ens egen synder ikke skal komme til syne.

I dette tilfellet uviljen til å se Tinn komm.økonomiske situasjon. Gå runde på runde med arbeidsgrupper med nesten identisk problemstilling.

Det er vel betimelig å spørre om hvilket tidsperspektiv den aktuelle arbeidsgruppen ser for seg. For uansett hvilket resultat den kommer til, er det samlokaliserings-problematikken som lider. Å være godt over 80 år i dag er skremmende. Det blir vel som med kua, vi dør mens gresset gror.

Å være politiker er selvvalgt, og jeg er evig takknemlig for at noen ønsker å ha et slikt utsatt verv. Det synes derimot at flere av dem ikke har innsett at politikk for det meste er vanskelige prioriteringer og avgjørelser og som sjelden fører til hurrarop. Av og til må de faktisk velge mellom pest eller kolera, og da begynner det å bli skikkelig ubehagelig. Bl.a. kan valgløfter bli vanskelige å etterkomme, fordi kassa ikke var så full som man trodde eller håpet på. Klart det gjør vondt. For å utsette den vonde følelsen litt til, settes det ned enda en gruppe/utvalg for å sjekke om det er mulig å forhindre det uunngåelige – en avgjørelse som vil svi og sette spor både politisk og samfunnsmessig. Som å trekke av et plaster i sakte kino. Mot sin hensikt for den som har prøvd det, smerten blir bare verre jo lengre tid det tar, men det MÅ bare gjøres.

Flere har stilt spørsmål om hvorfor ikke Nei til kommunalt kjøp av bygningsmassen .... ikke kunne vente til arbeidsgruppen hadde fått i stand en opsjonsavtale med STHF om kjøp. Men ærlig talt. Intensjonen var jo nettopp å si fra om at et kjøp ikke er ønskelig. Og det kun av økonomiske grunner. Det ville vært «høl i hue» om man hadde ventet til en avtale var klar.

Hjertesukk. La RNU slippe til! En fin måte å få vist tillit til deres kompetanse på. Dobbeltarbeide er dobbelt bruk av krefter og lite effektivt.

Et apropos til slutt. Arbeidsplasser. Hvorfor må de være helserelatert og hvorfor med toppkompetanse fra universitet og høyskoler? Var det kanskje en tanke å ikke stile så høyt? Erfaringen viser at det er svært vanskelig om ikke helt håpløst? Har vi virkelig kommet dithen at dyktige fagarbeidere og bedrifter med behov for disse, blir oversett i dette arbeidet? Bare et apropos som sagt.

Evy Eilertsen

Medlem av Nei til kommunalt kjøp av bygningsmassen ved nedlagte RS.


Artikkeltags