Nå må Tinn kommune ta høyde for de unge i Hovin!

Blefjell sett fra Hovin.

Blefjell sett fra Hovin. Foto:

Av
DEL

LeserbrevMan begynner vel vanligvis slike innlegg med en hyggelig innledning og hilsen til vedkommende det gjelder, men det er dessverre ikke noe hyggelig med dette innlegget.
Jeg, på vegne av oss som skal være fremtiden til Hovin, ønsker å komme med noen tanker og meninger til debatten om nedleggelsen av Hovin skole og barnehage.
Så her kommer noen triste ord som jeg tror de fleste (ikke bare de unge) i Hovin kan være enige i.

Jeg har nå fulgt med på både innlegget til Kjell Jarle Midtlyng og svaret til rådmannen og kommunalsjefen for oppvekst og kultur, og må si meg sterkt enig i Midtlyng sitt innlegg. Det er godt at noen står opp for bygda vår og stiller spørsmål ved denne saken. Men nå mener jeg at det har gått for langt. Jeg vil gjerne si noe på vegne av de unge i Hovin, vi er jo tross alt Hovin’s framtid.
Når rådmannen og kommunalsjefen for oppvekst og kultur mener at det er forsvarlig og lurt for kommunen sin del å foreslå en nedleggelse av den gode, fine bygda vår, da begynner jeg å tvile på kunnskapen og ikke minst omtanken de har for kommunen sin.

Dette er jo, sett fra beste perspektiv, et overgrep mot små lokalsamfunn. Hvor er demokratiet?

Jeg har forstått det slik at rådmannen og kommunalsjefen for oppvekst og kultur mener at dersom det gir Tinn kommune økonomisk gevinst å legge ned Hovin skole og barnehage, så er dette et tap de er villige til å ta. Da mener jeg de har oversett noen viktige økonomiske følger dette vil ha for Tinn kommune.

For en stor del av Hovins befolkning vil det være uaktuelt å fortsette å bo i Hovin uten skole, barnehage og butikk. For det har seg nemlig sånn at butikken kommer til å gå med i dragsuget. Jeg tror heller ikke at Hovins befolkning som ser seg nødt til å flytte, velger å flytte nærmere Rjukan, eller til Rjukan. Jeg tror at de kommer til å bosette seg i enten Kongsberg eller Notodden for eksempel. Dette vil jo medføre store tap for kommunen både i form av skatteinntekter og i form av statlig tilskudd til kommunen.

Jeg som er oppvokst i Hovin tror at veldig få av dagens unge velger å flytte hjem igjen til Hovin dersom dere gjennomfører nedleggelsen. Da vil dere altså tape kommende generasjoner i tillegg til de som allerede er innbyggere. For det er jo så klart ikke veldig forlokkende å flytte til ei spøkelsesbygd og starte sin egen familie, er det vel?

Så ved å gjennomføre denne nedleggelsen har dere altså ikke bare ødelagt for dagens innbyggere, men også for tilflyttere og lokale unge som kanskje kunne tenke seg å flytte hjem på et senere tidspunkt. Jeg håper at dere kan stille dere i våre sko, og se hvor riv ruskende galt dette er. Vi føler oss alle overkjørt, og glemt. Det er vel ikke slik en skal føle seg i et kommunefelleskap?

Jeg vil også si at det er mange andre ting dere heller kan spare inn penger på. Det er vel ikke nødvendig med gratis skibuss til Gaustablikk, dersom kommunen sliter økonomisk? Vel, det er snakk om prioriteringer, og Hovin skal alltid lide for kommunens økonomiske problemer. Her har de jo allerede lagt ned blant annet legekontor, bibliotek og fritidsklubb mm. Jeg synes det er veldig trist, og veldig dårlig gjort, å avrunde dette med å legge ned bygda. For la oss være realistiske, det er jo det som vil skje.

Jeg håper at dere kan ta dette innlegget til ettertanke, og vurdere om det virkelig er verdt det.

Søvei Uverud

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger.

Artikkeltags