Tinnpolitikere hvor er dere i husleiesaken?

Av
DEL

LeserbrevDe siste 20 årene har jeg jobbet med drift og anskaffelse av boliger til flyktninger og asylsøkere. Et fagfelt som de siste årene har hatt store svingninger i ankomst tall. I vår bransje har Tinn kommune vært ansett som dyktige og har hatt godt omdømme på både drift av mottak og bosetting av flyktninger. Det er ikke tilfeldig. Dyktige

og løsningsorienterte medarbeidere har vært nøkkelen for å lykkes. Trykket på kommunene om bosetting var enormt under krisen i 2015. Tinn kommunes politikere sa ja til bosetting . Vi som jobbet tettest på krisen kjente alle til «proppen» i systemet. Kommunenes store utfordringer med å skaffe nok boliger. Her lyktes Tinn. Når ankomster av asylsøkere gikk ned sa staten opp driftsavtalen med bla Mannheimen. Kunnskapsrike medarbeidere mistet jobbene sine og behovet for nye bosettinger ble minimal. Det har selvfølgelig stor betydning for kommunens økonomi. Langvarige kontrakter er selvfølgelig en utfordring når behovet for bosettinger ble et minimum.

Å finne syndebukker, henge ut medarbeidere var ingen smart måte å løse den utfordringene på.

Til politikerne i den kommunen jeg er så stolt av å komme fra.

Kan dere være så snille og ikke sitte så stille å se hvordan ansatte henges ut i offentligheten?

Det er trist å ikke se noen sentrale politikere kommentere Nettens presise og informative innlegg i Rjukan Arbeiderblad.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger.

Artikkeltags