Hytteforbud

Av
DEL

LeserbrevNå er vi inne i ein svært vanskelig tid for alle , noe vi alle bør være enige om. Mange restriksjoner kommer fra statlige myndigheter og også noen kommunale . Ganske tidlig var det noen ordførere som såg problemet med tusenvis av tilflyttere til hyttene sine.

Dette skjønte myndighetene og kom med henstilling ganske raskt til hytteeierne om å respektere forbud mot bruk av hyttene. Dette blei så vidt jeg har skjønt respektert av de aller fleste , men noen gav fullstendig blaffen. Det var vel da redaktøren av denne avisen satte ting på spissen . Syns vel da at det kanskje blei tatt litt hardt i , men nå når jeg ser hvordan noen oppfører seg og ikke minst uttaler seg så blir uttalelsene til redaktøren ganske så treffende dessverre . En hytteeierforening har nærmest forlangt hyttene frigjort til påske fordi farene med å fylle hyttene ikke er noe problem.

Denne foreningen er ikke stor , heldigvis , ca 10000 medlemmer visstnok ,så mesteparten er ikke medlemmer der. Men pressedekning får de selvfølgelig. Og så hadde det vært interessant å vite hvor mange av medlemmene som støtter lederen i dette. Ikke mange tror og håper jeg. Hvorfor jeg håper det ,jo,det kommer en tid etter dette da Norge blir fritt igjen og vi kan reise landet og verden rundt som før. Også hyttene står der fortsatt klar til bruk . Men når folk kommer til hyttene sine så har kanskje noen få ødelagt for så ufattelig mange.

Stemningene blant lokalbefolkningen er ikke så lett å styre så det kan fort bli en slags ha-tstemning mot hytteeierne , noe som selvfølgelig er helt tragisk med tanke på at de aller aller aller fleste respekterer påbudene fra myndighetene.

Tenk tanken : Smitten eksploderer i hyttekommunene og kan spores til denne bruken , og kommunens egne innbyggere får ikke den hjelpen de skal ha , ja da hadde jeg nok ikke følt meg særlig tøff i trynet når jeg skulle på butikken i min hyttekommune når røyken har lagt seg.

Jeg håper alle slutter å klage på dette vedtaket og at det er ikke verre for hyttefolket enn det er for de som hadde bestilt og gleda seg til sin livs ferie i utlandet som de har spinka og spart til i flere år . Så til de som klager må jeg bare henstille om å ha respekt for lokalbefolkningen og myndighetene , og til lokalbefolkningen om å spare på kruttet og håpe at fornuften seirer.


Mvh Dagfinn Lien

Artikkeltags