Hyttefri påske

Av
DEL

LeserbrevI disse coronatider har vel nå de fleste hytteeiere som har hytte i en annen kommune
enn der de bor, mer eller mindre stilltiende akseptert myndighetenes påbud: Vi får ikke lov å reise på hytta denne påsken!
Da jeg ikke hadde vært på hytta mi på 3-4 uker, tok jeg i går en dagstur til hytta (20 mil en vei) for å se etter at alt var i orden samt utnytte muligheten til å få meg en skitur.

Jeg må si at denne turen ble en voldsom nedtur. Alt var i orden på hytta og jeg fikk gjort det jeg hadde planlagt. Men skituren jeg la ut på, ble noe helt annet enn det jeg hadde forestilt meg. Grunnet den sterke utbyggingen i Gausta-området de senere årene, har jeg blitt vant til at det er mye ”liv og røre” rundt omkring i området. Nå var det imidlertid ”stille som i graven”, ingen biler eller mennesker hverken å se eller høre, ingen preparerte løyper og det var mer eller mindre som om det hadde feid en tsunami over området, det var dørgende stille.
Jeg har gått på ski i dette området siden lenge før utbyggingen startet og den tid var det ofte heller lite folk å se uten at det gjorde noe, kanskje snarere tvert imot. Spesielt sent på våren når alle for lengst hadde satt bort skiene og forholdene lå til rette, var det aldri noe problem å ta seg en skitur selv om det ikke var noen andre å se, stillheten var faktisk noe jeg satte pris på.
Nå ble denne skituren en helt annen opplevelse, følte nesten tungsinnet komme sigende og la seg på skuldrene, så det ble ikke lange skituren før jeg snudde og gikk tilbake til hytta. Der gjorde jeg meg ferdig så raskt som mulig og satte kursen hjemover.

I år blir det hjemmepåske for første gang i mitt 74-årige liv og det er bare å håpe på at det kommer bedre tider!

Håvard Hoel


Artikkeltags