Skal naturperlen Sandven i Atrå bli en offentlig bobil og campingplass?

Av
DEL


Det var da aldri meningen at Sandven skulle bli en offentlig bobil- og campingplass?.

Kommunen fikk i sin tid penger for å utvikle Sandven i Atrå som kommunalt friluftsområde for lokalbefolkningen som for turister. Veien skulle ikke være åpen for alminnelig biltrafikk,men ble universiell utformet for rullestolbrukere mm. Etter at bom og forbudskilt ble fjernet i mai 2018 i forbindelse med et ungdomsarrangement (kan gjerne ha vært ekstern ungdom) .har dette idylliske området blitt en bobil og campingsplass til fortrengsel for andre grupper. Dette er ikke noen kritikk mot bobileierne fordi de ser hverken bom eller forbudsskilt.

Til tross for utallige henvendelser og innbyggerinitiativ fra folk i Atrå mot administrasjonen. såvel som det politiske, har ikke kommunen greid å få satt bommen eller forbudskilt tilbake i løpet av mer enn et år. "Tinn" tar virkelig tid. Det har vært utført diverse dugnadsaksjoner for å rydde vekk søppel og annet. I 2017 sendte Atrå i Morgo, Speideren, barnehagen og andre som representerte brukerne et brev til kommunen med synspunkter og forslag på hvorledes området kan forvaltes til beste for alle. .Denne henvendelsen har vært helt neglisjert.

Befolkningen i Atrå har ikke merket at såkalte "miljøpartier" har vært i posisjon. Denne saken må løftes opp på den politiske dagsorden og er både en miljø og næringssak. Bobiler og campingvogner bør kunne bruke kommunens mange fine campingsplasser for overnatting, slik man gjør andre steder, eventuelt på kommende tilrettelagte områder på Rjukan. Slik sett får man en langt bedre avfalls- og toalett håndtering.


Rjukan 2.7. 2019

av Per Lykke.Tinn Høyre.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger.

Artikkeltags