Norsk barnevern ønsker bedre arbeidsvilkår

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Leserbrev (Nettavisen) Jeg fikk såvidt med meg på nyhetene for et par dager siden, at ansatte i Norsk barnevern ønsker bedre arbeidsvilkår og flere ansatte.

Hun som ble intervjuet, begrunnet det med at hun var overarbeidet, hadde alt for mange saker som hun ikke rakk å ta tak i og at hun ikke hadde hatt tid til en tilfredstillende samtale med barn hun besøkte. Mener uttalelsen var diffus og dårlig begrunnet.

Helt på slutten av innlegget hadde barnevern-ansatte laget en egen nettside, som kun gikk på klaging og syting om pedagogenes jobbsituasjon. Denne listen med klager ble postet til Erna Solberg.

Jeg lurer på om disse "stakkars" overarbeidede fra barnevernet vet hvordan de ansatte for eksempel hjemmesykepleien har det? De har lov til å klage på dårlig tid og samvittighet over å ikke rekke eller ha nok tid til alle som trenger de. Eller underbemannete sykehjem, der hjelpe- og sykepleiere har dobbel vakt og enda strekker ikke tiden til for pasientene. Jeg har snakket med fler som ikke har det godt når de går hjem for dagen.

Barnevernet skulle etter min mening blitt gransket grundig i sømmene.

De barna som virkelig trenger at barnevernet griper inn må selvfølgelig få hjelp. Noen barn har det virkelig ikke godt. Men mine tanker og bekymring går likevel til de barna som aldri får den hjelpen eller det livet de har ett på. Barnevernet burde bruke mer ressurser på å finne barna som aldri blir sett.

videre bør utdannelsen inkludere fag som psykologi, pedagogikk, menneskerettigheter og et eget fag som empati?

Kanskje flere barn kunne få hjelp i hjemmet sitt, istedenfor å bli tvangsflyttet fra sin egen familie. Det koster i hvert fall ingenting å være medmennesker.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger.

Artikkeltags