Klimaforandringer

Av
DEL

LeserbrevJeg dro til sjøs i 60 årene som 14 åring . Seilte på tankskip og arbeidet i byssa . I sjøen gikk alt av avfall rått og råte overbord. Under land ble avfallet fra byssa lagt i en tom oljetønne akter .

All vår kloakk gikk i sjøen ogspå under land gikk den i sjøen . Det var slik på alle skip jeg seilte på og så . I tørrdokk var det andre regler og avfall og kloakk ble ledet i land .

Når vi etter å ha levert oljelasten vår måtte vi jo rense og pikke rust i tankene som for øvrig jo inneholdt gass slik at folk arbeidet under dårlige arbeidsforhold . Mang en gang så jeg folk kom opp av tankene og besvime. Arbeidsmiljølov eksisterte ikke, det var vel noen regler men av det jeg så var det jo utnytting av folk og hensette dem til farlige forhold . Alt slikt arbeid foregikk i sjøen og alt fra tankene ble spylt på sjøen . Alt av oljeavfall og det som var banket løs gikk i havet .

Det hendte at skipet stoppet i sjøen og det var stempelsjau i maskinen. Da gikk alt avfall fra maskinen , oljespill og jeg så de mengdene av pussegarn fulle av olje ble dumpet på havet .

Mennesket har forurenset havet i hele sin eksistens . Brukt det som den evige søppelplass .

Det snakkes om klimaforandringer og jeg tror nok at det delvis skyldes oss selv .

Men på 800 tallet ble det mye varmere her , breene smeltet og Erik Raude fredløs reiste til den øya han hørte om Grønland . Der bosatte han og mange med ham seg og de kunne på grunn av klimaet ha husdyr og de kunne dyrke korn . Dette foregikk vel til det 14 århundre igjen da Grønland ikke var beboelig for andre enn inuitene .

Så det har vært varmt i verden før og nå tror jeg nok naturlige klimaforandringer og vår egen forurensning har skapt de klimatilstander vi har . Men jeg er bare en vanlig mann men leser historien og vet at den har en tendens til å gjenta seg selv.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger.

Artikkeltags