Vi trenger Rjukan idrett

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Leserbrev«Arbeide aktivt for å sikre opprettholdelse og videreutvikling av skoletilbudet ved Rjukan videregående skole». Dette var en av sakene Tinn Arbeiderparti gikk til valg på i 2015. I Tinn Senterpartis program for inneværende periode finner vi et nesten tilsvarende punkt. «Videreføre arbeidet med å styrke og videreutvikle tilbudet ved Rjukan videregående skole, og få til skolen som en distriktsskole». Den store forskjellen ligger ikke her i hva vi sa vi skulle gå til valg på, men i hva vi faktisk opprettholder av våre løfter gjennom perioden. I formannskapet 22. mai stemte Arbeiderpartiet, sammen med Høyre, for et forslag om å opprettholde støtten på 800 000 per år til Rjukan idrett. Tinn Senterparti og Tinn SV stemte for Rådmannens innstilling, noe som blant annet innebar å kutte all støtte til stiftelsen.

I kommunestyremøtet 14. mai var vi så heldige å få besøk av et stort antall elever fra Rjukan idrett. Vi fikk en flott presentasjon av tilbudet, og også noen tilbakemeldinger til oss. Vi så en flott bukett ungdom som var tydelig stolte av å tilhøre Rjukan idrett.

Tinn Arbeiderparti forstår at en økonomiplan skal være i balanse og at vi må føre en ansvarlig politikk hvis Tinn skal ha en bærekraftig økonomi. Men den bærekraftige økonomien er også avhengig av at vi arbeider for en utvikling i kommunen vår. Vi er klar over at videregående skole er en fylkeskommunal oppgave, men Tinn kommune må også bidra og være aktive medspillere for at vi skal lykkes med å beholde og videreutvikle skolen og idretten. Posisjonen har allerede kuttet tilskuddet for transport fra Vest-Telemark, noe som kan ha ført til at potensielle søkere har valgt å søke seg til andre skoler. Vi frykter at et kutt i støtten til Rjukan idrett vil gjøre det vanskelig å opprettholde tilbudet i fremtiden, noe som også kan bety en reduksjon i antall søkere til Rjukan videregående skole. Rjukan videregående skole er viktig for kommunen - for elevene, for lærerne som arbeider der og for lokalsamfunnet for øvrig.

Tinn Arbeiderparti håper at posisjonen snur i denne saken når kommunestyret skal behandle økonomiplanen 21. juni. Vi trenger Rjukan idrett.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger.

Artikkeltags