Debatt: "Hva skjer om Gransherad mobbes ut av Notodden?"

Av
DEL

Leserbrev- Er Notodden klar for å miste halvparten av sitt areal?

Gransherad er et lite samfunn øverst i kommunen med omkring 1000 innbyggere og spredd bosetning i flere grender. Arealet tilsvarer ganske nøyaktig halvparten av Notodden kommune. For enkelte politiske partier og argumentasjon på lederplass i Telen, gjentas det stadig om problemene dette medfører. Det snakkes som om det er Gransherad sin skyld, problemene som Notodden kommune står ovenfor. Ungdomskolen må bort, sier noen. Bygdeheimen må legges ned, sier andre.

Er det slik at gransheringer skal måtte kjempe for sin eksistens, herifra til evigheten? Er det slik at skatteinngang og statelige overføringer også medfører inntekter? Kanskje er det slik at inntekter er velkommen, men utgifter er ikke ønskelig? For hvilke valg står man ovenfor? Enten må man anerkjenne at Gransherad er et lite distriktssamfunn oppe i nord. Der finnes det 1-10 skole og en liten aldersheim med en hjemmetjeneste. De engasjerer seg i kommunens politikk og er en hyggelig del av vårt samfunn.

Alternativet er kanskje en skilsmisse? Det finnes flere muligheter enn deling av eiendommer og barna annenhver helg. Muligheter er for eksempel at skolen blir Montessori (Ja, det går også for ungdomsskoler). Privatiseringsmuligheter finnes også for sykehjem (Det er tvilsomt at etterspørselen går ned i åra som kommer). Gransherad kan også velge å flørte med Hjartdal og Tinn. Jeg tror sikkert at våre venner i vest og i nord kan tenkes å bli Gransherads nye kjæreste.

Kanskje man bør vurdere å bli venner? Finne forelskelsen igjen? Se de positive sidene og deres muligheter og potensiale. Skal man finne gnisten igjen i et litt slunkent samliv bør man kanskje møtes? Hva med å ta seg en tur? Jeg er sikker på at det kunne blitt hyggelig for både politikere på den høyre side og andre stemmer i vårt lokaldemokrati. Jeg viser dere gjerne rundt.


Jan-Eilert PedersenSkriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger.

Artikkeltags