Smitten i det norske helsevesenet

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg leste Guro Tveito's leserinnlegg i lørdagens RA. I likhet med Guro vil jeg rose ansatte på Rehabilitering i det som en gang var Rjukan sykehus, og som det blir brukt ostehøvel på for å slite ut personalet , og med det også pasienter og pårørende.

Det er IKKE greit at det påstås at det er for få pasienter. Vi har nok pasienter, men de sendes ut av kommunen og overlater regningen til Helfo eller pårørende i form av kroner og øre og - ikke minst - tid. Personal gir opp og slutter eller tar ut pensjon før de hadde tenkt. Politikere sentralt, regionalt og lokalt tar ikke det ansvaret de er valgt for å ta, og kommunale sjefer popper opp som hattifnattifnatter fra den ene dagen til den andre.

Er dette god samfunnsøkonomi på sikt?

Ingen er garantert å unngå livstruende sykdom eller alvorlige skader. Heller ikke alle " mannen og dama i gata"!

Guro har helt rett: Det norske helsevesenet har blitt fragmentert slik at den ene ikke har peiling på hva den andre har sagt, alle gjør sikkert sitt beste, men beskjeder kommer bare sporadisk fra et vaktskifte til et annet, og pengene rår, som Guro skriver!

Det er mange flere poeng i Guros innlegg, for eksempel ble jeg selv liggende 36 timer med voksende blødning i hjernen fordi ambulanse ble omdirigert fra det nedre fylket fordi noen ikke kunne sin geografi over Telemark og ville spare noen kroner ved samkjøring fra Ytre Vinje og Rjukan. Sier som deg, Guro, det er nok kanskje noen der oppe!

Denne episoden skjedde før Rjukan ble lagt ned, men forleden fikk jeg salmonella på en tur til Bergen og ble veldig sjuk. Etter noen traumatiske timer med utladet mobil og lader utilgjengelig, fikk jeg omsider både koblet til lader og ring 113. Fikk beskjed om å ta taxi til Legevakt, iført laken. Resepsjonen på hotellet hadde mer vett da jeg fikk kontakt med den. Så det er jo ikke bare Telemark, det hele landet, dette her. Jeg fikk rent laken av hotellet og ambulanse kom.

Jeg sier som deg: Våkn opp politikere og folk flest og ikke minst administrasjon på alle nivåer.

Det går ann å spare seg til fant!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger.

Artikkeltags